Hvordan kan Taulov Transportcenter udvikle sig til et transportcentrum i europæisk klasse? Det spørgsmål kommer der en række bud på tirsdag eftermiddag, når Fredericia Kommune sammen med Business Fredericia, Taulov Transportcenter og 3F Transport Fredericia inviterer til topmøde den 3.november 2015.

”Vi skal udnytte det kæmpe potentiale, der ligger i transportcenteret og sikre, at vi kan skaffe kvalificeret arbejdskraft til en branche i vækst. Derfor har vi inviteret virksomheder, erhvervsforeninger, fagbevægelsen, interesseorganisationer og uddannelsesinstitutioner, for at forløse det store potentiale,” siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Taulov Transport Center blev af EU i 2014, som landets eneste transportcenter, udnævnt til europæisk transportknudepunkt (Core Rail Road Terminal). Udnævnelsen understreger Taulov Transport Centers unikke styrkeposition i kraft af en central placering i Danmark, der forbinder Skandinavien med den nordlige del af Kontinentet, og en veludbygget infrastruktur, hvor transport via vej, bane og søfart mødes.

”Udnævnelsen som europæisk transportknudepunkt betyder en unik mulighed for med EU i ryggen at udvikle Taulov Transport Center til et kontinentalt transportcentrum, der kan blive en drivende kraft i den danske transportbranche. Det er således både en fredericiansk og en national dagsorden at sikre, at vi udnytter den mulighed”, siger Kent Bentzen, Formand for FDT – Foreningen af Danske Transport – og Logistikcentre.

Gruppeformand for 3F Transport Fredericia Steen Wrist Ørts glæder sig også til at sætte gang i en række aktiviteter for at styrke Taulov-området.

”Vi oplever en stigende efterspørgsel på chauffører, samt lager- og logistikmedarbejdere til virksomhederne i Taulov – men det er altså ikke fordi vi mangler de ledige hænder i Fredericia, vi har bare en bunden fælles opgave i at få uddannet de hænder til de efterspurgte kompetencer”, siger han. Han peger på, at der over de næste 10 år formentlig vil blive skabt i omegnen af 1000 nye arbejdspladser i Taulov Transportcenter. ”Det er ikke kun chauffører, lager- og logikstikfolk, der bliver brug for, men også i høj grad speditører, kontorpersonale og ansatte i en række servicefunktioner”, siger han.

Udviklingen af Taulov Transportcenter vil derfor i høj grad smitte af på uddannelsesinstitutionerne i Fredericia, bl.a. EUC Lillebælt, som allerede uddanner chauffører, lager- og logikstikfolk.

At Taulov Transportcenter allerede i dag er et omdrejningspunkt for transport og logistik er erhvervsdirektør hos Business Fredericia Kristian Bendix Drejer helt enig i.

”Taulov Transportcenter har en helt unik beliggenhed tæt ved det store motorvejskryds, en godsterminal for jernbanetransport og Danmark største dybvandshavn – og derudover er der ikke langt til Billund Lufthavn”, siger han.