Der er gang i byggeriet i Fredericia Kommune, som oplever en kraftig vækst i erhvervsbyggerier, hovedsageligt indenfor logistik- og transportsektoren.

En af dem er transport- og logistikfirmaet Blue Water Shipping, der har valgt at bygge en ny kæmpe godsterminal og kontorbyggeri i Taulov. Ajcon A/S står for opførelsen af det nye 15.100 m2 store byggeri til en sum af 120 millioner kroner. Fra Ajcon lyder det:

”Udfordringerne indenfor transport- og logistikområdet bliver stadig mere komplekse og kræver derfor ofte skræddersyede løsninger, der kan være med til at give virksomhederne logistiske fordele, der kan øge deres konkurrenceevne. Vi oplever en vækst indenfor komplekse byggeopgaver, som indbefatter både lager- og transportløsninger, tilkørselsforhold, kapacitetsudnyttelse mm. Der er en klart stigende interesse for løsninger, der kan optimere logistikken og dermed give store besparelser på bundlinjen”, lyder det fra Christian Wihrs, Ajcon A/S.

Den nye storterminal i Taulov kommer blandt andet til at skulle håndtere store mængder af søfragt gods, og med 100 porte vil den moderne terminal blive omdrejningspunkt for import, eksport og distributionen i Jylland med daglige forbindelser til de øvrige danske terminaler. Når terminalen er i fuld drift forventes der ekspedition af 800 til 1000 biler ugentligt, og der er derfor allerede i projektfasen stor fokus på den interne logistik, scanningssystemer og automatisering af processer – løsninger som vinder større og større indpas i byggeri af transport- og logistikvirksomheder.

Logistik- og transportvirksomheder samler sig gerne i geografiske klynger for at udnytte fælles funktioner og infrastruktur. Hos Blue Water Shipping er det et stigende antal kunder og øget vækstvolumen, der har skabt behovet for byggeriet af godsterminalen i Taulov. Med den centrale placering tæt på motorvejen vil Blue Water Shipping få mange fordele. Transportstrømmene for både vej-, bane- og skibsgods passerer gennem området med direkte adgang til motorvej, godsterminal og havn. Det giver optimale forhold for distribution og produktion.

Læs mere på www.ajcon.dk