Grundlovsdag kl. 15.30 gik startskuddet i Bjerringbro til dette års European Cup afdeling 5 og 6. En stor begivenhed for dansk BMX, at trække et sådan løb til landet. Sædvanen tro var Taulov BMX også tilstede ved dette løb og stillede med 12 stærke kørere, som var klar til at tage kampen op med de stærkeste fra ind og udland. Ud over kørere fra de europæiske lande, var der også kører fra så fjerne lande som eksempel Australien.

Taulov BMX startede dette års udendørssæson 1. april og har siden da været i gang med at forberede kørerne på denne store udfordring. Trænerteamet Andreas Brøndserud og Mike Kaltoft har stået bag træningen og støttet dem alt det de kunne. Mike Kaltoft, et kendt ansigt i dansk BMX, skulle også selv på banen efter en længere pause grundet et alvorlig styrt i starten af sæsonen sidste år. ”Allerede ved de afholdte landspokaler i Haderslev og Roskilde i maj, kunne vi se flotte resultater fra kørerne og dermed blev vi bare bekræftet i, at der ville være mulighed for pokaler ved det kommende EM-Cup i Danmark”, udtaler formanden Keld Ebbesen.

Med kørere der ved EM-Cup deltog fra 8 år og under og frem til kørere i 25 år og over, var der en god spredning i aldersfordelingen og Eline Dyhre i piger 8 år og under og Laura Dyhre i piger 11-12 år repræsenterede de Taulov BMX i pige-rækkerne. I aldersgruppen drenge 13-14 år var der stor fokus på Carl Emil Visti Petersen, Felix Hansen, Benjamin Nielsen og Magnus Dyhre. I 15-16 år gruppen stillede Mikkel Rasmussen og Martin Møller op og i aldersgruppen drenge 17-24 år var det Sebastian Spangsberg, Casper Ebbesen og Ole Ebbesen der skulle ud og dyste om placeringerne. Mike Kaltoft har i denne sæson valgt at satse på rækken men 25+.

I en weekend hvor vejrguderne både bød på kraftige regnbyger og vind men også en del sol, blev kampen taget op både mod konkurrenterne og vejrguderne!

Eline Dyhre startede ud med at køre sig til en suveræn sejr i piger 8 år og under hvor hun lagde alle konkurrenter bag sig med flere cykellængder. Efterfølgende var storesøster Laura Dyhre i kamp i hendes årgang piger 11-12 år, hvor hendes danske rivaler Mia og Sofie også var med. Det blev en hård kamp hvor Laura efter weekenden kunne trække sig ud af kampen med en flot 6. plads i hendes årgang. ”Super flot af vores 2 piger”, udtaler formanden Keld Ebbesen og fortsætter ”Eline er bare suveræn i hendes årgang og vi glæder os til at følge hende til VM som her til sommer skal foregå i Zolder, Belgien. Laura er også bare kommet godt med igen. Efter hun har haft holdt en pause med BMX, er hun kommet stærkere og bedre tilbage og det bliver super spændende at følge hende”.

I gruppen drenge 13-14 år var storebror til Eline og Laura, Magnus Dyhre også i kamp. Magnus var dog den ”unge” i denne aldersgruppe og måtte kæmpe hårdt. Benjamin, Felix og Carl-Emil er 14 år og dermed blandt de ældste i denne række. Benjamin og Magnus nåede en kvartfinale, mens Felix nåede til semifinalen og Carl-Emil fik den ”trælse” 5. plads i semifinalen der gjorde, at han præcis ikke kom i sin første EM-CUP finale.

Mikkel Rasmussen var tilbage i international BMX efter sin skade og kæmpede godt, men gik desværre ikke videre fra de indledende. Martin Møller var ude i nogle hårde dueller, men nåede alligevel frem til kvartfinalen, hvor han måtte se sig slået af de internationale modstandere.

I den hårde voksen klasse 17-24 år, var der kamp til stregen og her var det tydeligt, at kampen ikke er slut før den sidste er over målstregen. Casper Ebbesen og Sebastian Spangsberg kæmpede bragt i deres heat, men måtte se sig slået efter de indledende. Ole Ebbesen nåede sin hidtil bedste internationale placering ved at komme i top 16 og dermed komme til en semifinale. ”Det var godt nok noget af en hård omgang” fortæller Ole og fortsætter ”Jeg var godt klar over at mine chancer ikke ville være store i dette felt og at jeg så skulle nå til en semifinale, havde jeg ikke satset på hjemmefra. Mit største mål var at komme videre fra de indledende og det må man sige at jeg gjorde”, slutter Ole og smiler træt.

I klassen 25+ skulle Mike Kaltoft ud og prøve kræfter med sine internationale modstandere. ”Det har været et hårdt år efter jeg sidste år styrtede. Jeg har trænet intens på at blive klar igen og glæder mig til at komme ud og prøve kræfter med de modstanderne”, fortalte Mike før løbet. Da søndagen var slut kunne Mike Kaltoft træde på podiet som vinderen af klassen 25+. ”Jeg er glad for resultatet, men nu gælder det bare om at trænere hårdere og endnu mere intens frem til VM og EM i juli” sagde Mike Kaltoft, da vi fangede ham på vej ned fra podiet.

Næste mål for Taulov BMX er landspokalen i Aars som afholdes den 19-21. juni. Dernæst kommer der DM i Hadsund søndag den 5. juli og i slutningen af august nemlig den 28-30. august er Taulov selv værter ved Landspokalens afdeling 7 og 8.

Formanden oplyste, at alle der kunne tænke sig at komme ud og prøve kræfter med BMX er velkommen til at møde op til træningen mandag og onsdag fra kl. 17.00, hvor det er muligt at prøve gratis 3 gange. Der er cykler og udstyr man kan låne. Det er bare vigtigt at have lange cowboybukser på og en tyk trøje.

Se mere om Taulov BMX på Facebook eller Taulovbmx.dk