Det er ikke altid nødvendigvis kun underholdning og erhverv, der trækker folk til Fredericia. Fredericia AVISEN besøger Art and Tattoo i Jyllandsgade, hvor Jeppe Buhl er ved at tatovere. 

Jeg kommer ind for at hilse på shoppens ejer Jeppe Buhl og han er ved at gøre klar til dagens arbejde. På briksen ligger Jonas Jørgensen, en ung mand fra Lynge på Nordsjælland. Han har taget turen til Fredericia for femte gang for at blive tatoveret af Jeppe Buhl.

Art and Tattoo
Art and Tattoo – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN
Tatovør

Jonas Jørgensen er i gang med et større projekt på hele højre ben, projektet tager cirka 10 gange i alt. Det var ikke tilfældigt at han valgte Jeppe Buhl til at designe og udføre kunstværket. “Jeg havde undersøgt håndværket blandt et par tatovører og valget faldt på Jeppe”, siger Jonas mens han ligger på maven.

Til dagligt er Jonas sælger hos Peugeot i Hillerød og han er meget bevidst om placeringen af sine tatoveringer. “Til dagligt har jeg skjorte på, så derfor får jeg ikke dekoreret underarmen”. “Så kan jeg stadig have korteærmer på skjorten om sommeren”, siger Jonas. Det at være præsentabel betyder meget for Jonas. Han må være støbt af noget specielt da han ikke trækker en mine, i stedet er han smilende mens han bliver tatoveret knæhasen.

Art and Tattoo
Art and Tattoo – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Når hele benet er færdigt er der kørt en masse kilometer, der var ikke rigtig nogen plan ud over det maritime tema. Men undervejs i projektet gav kompasset mening for Jonas, da han fandt ud af hvad han ville. Jonas kan godt lide at køre bil, så køreturen er aldrig kedelig og giver et godt afbræk i den travle hverdag.

Jonas har boet i Fredericia en overgang og første etape af projektet blev startet her. Det er ikke første gang jeg møder kunder hos Art and Tattoo som er kørt langvejs fra.