Kolding Kommunes social- og sundhedsudvalg besluttede 19. august at forlænge et projekt med tandrådgivning til udsatte borgere, så det fortsætter indtil 2018.

Tandrådgivningen er et tilbud til udsatte borgere. 2 gange om måneden kan borgerne møde op i Folkekøkkenet og få en snak med både en tandlæge og en socialrådgiver, om hvordan ens tandstatus er, og dels hvad der er af muligheder for behandling og finansiering, samt få hjælp og støtte til at komme til tandlæge og få gennemført den nødvendige behandling.

”Projektet har helt tydelig vist, at kommer tilbuddet der hvor de udsatte borgere er i forvejen, så ’tør’ de godt gå til tandlæge. Og for os alle gælder det, at turde smile uden at tænke over hvordan ens tænder ser ud, giver selvtillid,” siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Lis Ravn Ebbesen.

Tandrådgivningen der allerede har eksisteret i et års tid, bidrager til at få de borgere med størst behov for tandbehandling, til tandlæge og opnå en bedre tandsundhed.

Projektet har allerede vist sit værd, og fremviser gode resultater. 60 borgere er blevet undersøgt og ud af dem, er 30 kommet i behandling, og der er kommet flere borgere ind i specialtandplejen

Tilbuddet benyttes ikke kun af brugere af Folkekøkkenet, men også af brugere fra andre væresteder, og bidrager til en øget lighed i borgernes sundhed.