FC Fredericia leverede en tam præstation i eftermiddagens opgør mod Fremad Amager, der har ikoniske John “Faxe” Jensen som cheftræner. Amager endte med at vinde kampen fuld fortjent med cifrene 0-2.

Sommervejret, der har præget det fredericianske bybillede i de seneste par dage, var væk. Det var ikke koldt, men den lune vind var væk og det var tid til igen at lægge sommertøjet på hylden. Manglende sommervejr eller ej var der ikke mange tilskuere på Monjasa Park denne lørdag eftermiddag. Selv en del af de normalt trofaste fans var blevet hjemme i stuerne denne eftermiddag, hvor der var andre gode sportsalternativer i form af blandt andet VM i ishockey, hvor Danmark gør en god figur.

Til gengæld var, omstændighederne i betragtning, fint besøgt i udebaneenden. Fremad Amager er en af de traditionsrige klubber, som har en solid fanskare, der rejser med uanset hvor og hvornår holdet fra Sundby Idrætspark spiller.

I forhold til de seneste par kampe var kortene igen blandet på holdkortet. Piscu havde afsonet sin karantæne og gled ind i startopstillingen i stedet for karantæneramte Erik Nissen. I angrebet var der blevet plads til Brent McGrath i fraværet af Dennis Høegh, som også har karantæne.

For Fremad Amager er der velkendte ansigter, hvis man følger med i dansk fodbold. Det drejer sig om keeperen Niklas Dannevang, der tidligere har tørnet ud for AC Horsens, Jonas Gemmer med fodboldopdragelse i FC Midtjylland, men som har været udlejet til AC Horsens og ikke mindst den skarpe angriber Morten Nordstrand. Den største profil for Fremad Amager er dog på trænerbænken, hvor ikoniske John ”Faxe” Jensen huserer.

Kampen første 20 minutter var en langgaber. Fremad Amager lurede på kontramuligheder, mens FC Fredericia ikke formåede at skabe nogen chancer. Det største højdepunkt var, da Brent McGrath satte en herretackling ind, hvilket fik folk på tilskuerpladserne til at udbryde: ”Var det Ege?”, men nej, det var ikke hårdt fightende Ege, men australske McGrath, der gik til stålet i denne omgang.

FC Fredericia - Fremad Amager, 12. maj 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
FC Fredericia – Fremad Amager, 12. maj 2018.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Første optræk til en Fredericia-chance kom efter 22 minutters spil, da et indlæg fra Oliver Fredsted var lige ved at havne for fødderne af netop McGrath, men angriberen nåede ikke frem i tide. Frem i tide nåede til gengæld Amagers Morten Nordstrand efter et frispark, men forsøget manglede power og Alexander Nybo havde nemt ved at redde forsøget.

Som første halvleg skred frem kom der bedre flow over FC Fredericias spil. Det udmøntede sig i et hjørnespark, som Brent McGrath fik tilkæmpet sig. Ved hjørnesparket var der kraftige appeller for, at der blev begået en kriminel handling i feltet på hjemmeholdets Christian Sørensen, men dommer Anders Skjødt Voergaards fløjte forblev tavs.

Igen efter 36 minutter kom dommer Voergaard i fokus. En Amager-spiller blokerede bolden med hånden på Denis Fazlagic forsøg på at stikke bolden i dybden, men kom fløjten fra dommeren ikke brug til stor utilfredshed for FC Fredericia.

Bedst som Fredericia havde fået overtaget og spillet sig frem til muligheder, slog Fremad Amager til på en kontra. Det tunge Fredericia-forsvar blev overløbet af Jabar Sharza, der kom alene igennem mod Nybos mål og klinisk satte bolden ind bag den fremadstormende FC Fredericia-keeper.

FC Fredericia - Fremad Amager, 12. maj 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
FC Fredericia – Fremad Amager, 12. maj 2018.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Hen mod slutningen af første halvleg havde FC Fredericia et par fornuftige forsøg på kassen. Først testede Christian Sørensen Amager-keeper Dannevang, der dog sikkert reddede venstrebensforsøget. Få minutter senere var det Anders Holvads tur til at teste Amager-keeperen. Holvad trak ind i banen fra sin position i venstre side, men forsøget sneg sig over mål, og stillingen ved pausen var der for 0-1 til Fremad Amager.

Anden halvleg var knap fløjtet i gang før Amager var lige ved at fordoble føringen. Igen var det Sharza, der var spil, men Nybo, der måtte ud i fuld længde, reddede af to omgange forsøget. Fire minutter senere skulle den have været der for gæsterne, der profiterede godt af Fredericia-fejl. Midt for mål havde Jonas Gemmer frit skud, men forsøget sneg sig udenom målet. Til gengæld var der ikke noget at stille op for Fredericia et halvt minut senere, da et Amager-forsøg blev blokeret og havnede foran Jabar Sharza, der ikke svigtede og bragte gæsterne foran 0-2.

Et hurtigt modsvar var tæt på. Fint FC Fredericia-spil gjorde, at bolden havnede ved Christian Sørensen, der med venstrebenet et par meter væk fra feltet bankede bolden lige forbi. Reaktionen på Amagers føring kom kort tid efter. Jesper Sørensen skiftede anfører Christian Ege og Niclas Nymand, og ind kom Esben Petersen og Andreas Oggesen.

FC Fredericia - Fremad Amager, 12. maj 2018. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
FC Fredericia – Fremad Amager, 12. maj 2018.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

I den resterende del af kampen forsøgte FC Fredericia at skabe spænding, men forgæves. Christian Sørensen burde have kommet på måltavlen, men her fri i det lille felt bankede midtbanespilleren bolden over mål. I kampens sidste sekunder var Fredericia igen ved at komme på tavlen, indskiftede Esben Petersen tog et trak ind i banen, men Dannevang klarede det nærgående forsøg. Dermed endte Fremad Amager med at vinde kampen 0-2, efter en sløj indsats fra hjemmeholdet.

Nederlaget får dog ikke konsekvenser placeringsmæssigt for FC Fredericia, der bevarer sjettepladsen, da Thisted samtidig tabte med 1-3 til Vendsyssel.