I Fredericia har man etableret et klubsamarbejde for byens fodboldpiger fra U13 og opefter. For at gøre overbygningen til klubsamarbejdet så nem som mulig træner 20 U11/12 piger sammen seks fredage.

Fredag klokken 17:00 sidder man som regel hjemme ved mor og far, som er igang med at gøre aftensmaden klar, men sådan er det ikke for 20 talentfulde fodboldpiger, der primært kommer fra Trelde GI og EGIF Fodbold, som er en del af klubsamarbejdet, Fredericia KF.

Til hver enkel træning er der udvalgt et tema. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Når de 20 piger bliver U13 spillere bliver de til ét samlet hold, og for at klæde dem bedste muligt på til det har TGI og EGIF taget initiativ til at lave en ekstra ugentlig træning.

Regnen silede ned fra start, da vi aflagde Trelde GI’s fodboldanlæg et besøg, men det ignorerede de ivrige fodboldpiger, der gav den gas i regnen. Gæstetræner Oliver Lundgaard, der kommer fra KoldingQ, stod for træningen, og det er tilfældet til tre ud af de seks træninger, som pigerne skal igennem.

Thomas Frost hjalp også til under træningen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

På sidelinjen står blandt andet TGI-formand Thomas Frost. Løbende kom han med positive tilråb til pigerne, og sideløbende med det fortalte om projektet til AVISEN.

“Vi har valgt, at overgangen fra moderklubben til KF skal være så nem som mulig. Derfor har vi samlet spillere primært fra EGIF og TGI, der er de store pigeårgange omkring den her aldersgruppe. Det giver dem en fordel til, når de bliver U13,” forklarer Thomas.

Regnvejret kunne ikke slå pigerne ud. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Løbende arrangeres der kampe, hvor det sammensatte hold matches mod stærke modstandere. Blandt andet har holdet mødt den Aarhus-klubben IF Lyseng, og der ar også arrangeret en træningslejr senere på efteråret i Tilst.

I foråret trådte Trelde GI ind i Fredericia KF-samarbejdet, der foruden TGI består af Fredericia KFUM, Bredstrup-Pjedsted Idrætsforening og EGIF Fodbold.

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer