36-årig Lindsay Kjærgaard Honoré er side 9 pige, og er kendt som stripartist. I de seneste tre år har hun gået på Campus Vejle, hvor hun fik en barndomsdrøm opfyldt i form af en studenterhue.

Som ung var Lindsay au-pair, og da hun kom hjem som 17-årig ville hun starte på HHX, men drømmen brast. Lindsay skulle til optagelsesprøve, og bestod ikke matematikdelen og derfor blev drømmen om studenterhuen ikke til noget i den omgang.

Tankerne om en studenterhue forblev intakt for Lindsay. Som årene gik fik Lindsay mod på at give det et skud trods dårlige oplevelser på et HG-forløb, hvor Lindsay gik i en klasse blandet med unge og voksne.

Lindsay sammen med Annabell, der var en kæmpe støtte. (Foto: Privat)

Lindsay havde på forhånd tænkt, at de unge kunne have fordomme og mobbe hende med hendes baggrund, men faktisk viste det sig, at de voksne var værst i den sammenhæng.

“En af de unge fortalte mig, at en de ældre faktisk havde hoveret overfor de andre og sagt, at det var vedkommendes skyld, at jeg stoppede. En af de unge havde i den forbindelse sagt til vedkommende, at han ikke synes det var i orden at sige sådan noget. Det har jeg meget stor respekt for, og det synes jeg, at hans forældre skal være stolte over,” siger Lindsay.

Lindays drøm var, at hun skulle have en HHX-studentereksamen, men vejen dertil var ikke let. Hun forsøgte at komme ind på IBC Fredericia-Middelfart, men da Lindsay på daværende tidspunkt var 33 år og dem fra hendes klasse ville være i 16/17 års alderen valgte skolen at sige nej. Lindsay slår fast, at det ikke var ondt ment mod hende, men at det var for at undgå, at Lindsay kom i en ubehagelig situation grundet hendes erhverv.

Lindsay med studievejlederen Allan Krøyer Jensen. (Foto: Privat)

“Min verden braste lidt sammen, men min veninde sagde, at jeg skulle søge ind på Campus Vejle, fordi de er mere åbne. Det var lige før skolestart, og jeg endte også med at starte en uge for sent i forhold til de andre. Efter en god samtale med studievejleder Allan Krøyer Jensen gav han mig chancen, og det er jeg virkelig taknemmelig for,” siger Lindsay og fortsætter:

“Til at starte med holdt jeg lav profil i forhold til mit erhverv, da jeg tænkte, at det måske kunne spænde ben. Nu har jeg gennemført det med den tro jeg fik fra mine venner, klassen og Allan. Havde det ikke været for Allan, så havde jeg ikke fået huen på mig, og derfor var det også naturligvis ham, der gav mig huen på,” forklarer Lindsay, som har et vigtigt budskab at komme med efter de tre år med hendes klasse, 3xy International:

“Jeg var jo 15 år ældre end dem i klassen, og jeg havde ingen forventning om, at alle kunne lide mig, men man kan ikke ændre på, hvor vigtigt det sociale var for mig. Jeg var ikke kommet igennem det, hvis det ikke havde været for klassen. Jeg havde bevidst ikke talt om mit erhverv, men på tredje år fandt jeg ud af, at de fra start havde kendt min baggrund. Ikke én gang på de tre år har jeg følt, at det har generet mine klassekammerater. Jeg var virkelig nervøs for deres fordomme, men det havde jeg ingen grund til at være. Folk har tit opfattelsen, at unge er værre end ældre på det punkt, men sådan er det ikke altid,” siger Lindsay og fortsætter:

“Jeg havde oplevelsen med HG-klassen, hvor jeg ikke kunne holde de voksne ud, så jeg droppede ud efter et halvt år. Derfor har jeg virkelig respsket for min klasse på HHX, der ikke tænkte over min baggrund, men i stedet fokuserede på deres uddannelse. Var det ikke for dem, så var jeg ikke kommet igennem det her,” slutter Lindsay.

Lindsay med hendes ven Anders. (Foto: Privat)
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer