Af: Spidskandidat for Det Konservative Folkeparti

Tommy Rachlitz Nielsen, Ternevej 1, Fredericia

Jeg finder det glædeligt at vi i Danmark står sammen om at minimere udbredelsen af Covid-19 virus. Både sportsverdenen, skole, foreninger, koncertsteder, teatre og mange andre tager ansvar og aflyser og udskyder arrangementer.

Desværre må jeg samtidig konstatere at Fredericia Teater forholder sig til at de har 811 pladser i teatret og selv med personale ikke runder det magiske tal på 1000 personer pr. forestilling. Det er sandt, men er det ansvarligt?

Der er aflyst mange mindre arrangementer end det. Faktisk kunne sportsverdenen jo bare have lavet begrænsninger på 999 deltagere, men nej. De er gået hele vejen og har taget ansvar.

Fredericia Teater har besluttet at forholde sig slavisk til Sundhedsstyrelsens anbefalinger og ”gemmer” sig bag følgende tekst på hjemmesiden:

Information om COVID-19

Fredericia Teater tager vores ansattes og publikums sikkerhed og helbred meget alvorligt. Vi følger derfor nøje situationen omkring coronavirus og de officielle anbefalinger.

Regeringen har meldt ud at alle arrangementer med over 1000 deltagere bør aflyses. Vores store sal – T Hansen Salen – på Fredericia Teater rummer 811 pladser, og vi gennemfører derfor pt. alle forestillinger.

Samtidig anmoder vi vores publikum om at respektere og overholde anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen om god håndhygiejne.

Kunder, der ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer bør holdes i karantæne, bedes derfor også undlade at møde frem på teatret.

Personer som har købt billetter, og som dokumenteret ifølge retningslinjerne bør være i karantæne, kan henvende sig til Fredericia Teaters billetkontor på billet@fredericiateater.dk i forhold til ombytning af billetter.

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger her: WWW.SST.DK/CORONA                                                
Kilde: Fredericia Teaters hjemmeside

Jeg finder at Fredericia Teater, der i vid udstrækning lever at tilskud, lån osv. fra Fredericia Kommune og dermed af borgernes penge, bør udvise et større samfundsansvar. At give ansvaret til teatergæsterne og minde om at spritte hænder af gør det ikke længere. Teatret bør gøre alt for at udsætte og aflyse forestillinger til risikoen er minimeret.

Jeg har forståelse for at Fredericia Teater har brug for entreindtægterne og jeg ønsker alt det bedste for vores teater, men folkesundheden må være den vigtigste prioritet nu.

Jeg skal opfordre til at Fredericia Teater udviser det nødvendige samfundsansvar og udsætter forestillingerne til risikoen for smitte er minimeret.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
7 måneder siden

Tommy Rachlitz Nielsen her i byen kan man måske sige at Fredericia teater alt og alle ?, det skal du huske

Fredericia teater er fredet i klasse 1, kan man måske sig ?

og husk nu, næsten 2/3 af de besøgende i danske teatre er over 50 år, jf, mediabroker 2015

altså netop den gruppe der er mest sårbar for corona, men samfundsansvar ? tja

Og pressen skriver om Corona i stor stil, men sjovt at Fredericia teater går uden om.