I de kommende uger sætter renovationsafdelingen fokus på adgang til kommunens genbrugspladser. For det er let at aflevere sit affald, uanset om man foretrækker at trille ind på genbrugspladsen i den bemandede åbningstid – eller når på døgnet, det passer bedst.

Kom af med dit affald døgnet rundt
Med ordningen Genbrug 24-7 kan alle få adgang til genbrugspladserne uden for åbningstiden. Det kræver kun registrering en enkelt gang med NemID på kommunens hjemmeside. Herefter kan bommen til pladsen åbnes ved at sende en sms eller ved at bruge app’en Affald Kolding.

– Det er en god service, som vi nu siden oktober 2016 har fået de første erfaringer med. Jeg er glad for, at over 4000 borgere allerede er tilmeldt. Men vi vil selvfølgelig gerne udbrede ordningen til endnu flere. Det giver både fleksibilitet for den enkelte borger og gør det nemt at komme af med sit affald på en miljørigtig måde. På genbrugspladserne kan det også afhjælpe perioder med spidsbelastning, siger Knud Erik Langhoff, der er formand for Teknikudvalget i Kolding Kommune.

Som noget nyt behøver man ikke at have hjemadresse i Kolding Kommune for at tilmelde sig ordningen. Derfor er det nu også muligt for sommerhusejere at komme af med affaldet med Genbrug 24-7.

Kaffe og basser på genbrugspladsen
Renovationsafdelingens eventkorps ruller ud på fire genbrugspladser på skift i weekenderne i uge 9 og 10. Her står de klar med kaffe, basser og hjælp med tilmelding direkte på pladsen, når porten er gået op. Har man sit NemID og mobiltelefon med, kan mekanikken testes med det samme.

Eventkorpset står dog klar allerede før den bemandede åbningstid og byder velkommen til de borgere, der er kommet gennem porten med hjælp fra mobiltelefonen.

– Vi ved, at mange borgere er tilmeldt servicen, men ikke er kommet i gang med at bruge den endnu. Det håber jeg, at en hyggelig og anderledes tur på genbrugspladsen kan ændre på, siger Knud Erik Langhoff. Han selv skænker kaffen for borgerne på pladsen søndag 12. marts kl. 10-12 i Christiansfeld.

Nye bemandede åbningstider fra 1. marts

Det er også stadig muligt at komme på genbrugspladsen i den bemandede åbningstid. Fra 1. marts skifter åbningstiderne til den udvidede sommerplan, der løber fra 1. marts til 1. oktober.

Læs mere om de nye åbningstider og Genbrug 24-7 på www.kolding.dk/affald.

Fakta:

Kaffe, basser og starthjælp til Genbrug 24-7 finder sted:

Lørdag 4. marts kl. 8-10 på Genbrugspladsen Gejlhavegård

Søndag 5. marts kl. 8-10 på Genbrugspladsen Bronzevej

Lørdag 11. marts kl. 10-12 på Genbrugspladsen Vamdrup

Søndag 12. marts kl. 10-12 på Genbrugspladsen Christiansfeld