Til kulturnatten i Fredericia bliver fem af Fredericias historiske baggårde fyldt med nye historier, når der bliver inviteret til en litterær baggårdsvandring igennem byen. Med en litteraturguide ved hånden kommer du rundt i nogle af Fredericias historiske og smukke baggårde og møder fem forfattere, der på hver sin måde er forankret i den fredericianske muld, historie eller arv.

De fem forfattere, du kan møde, er krimiforfatteren Jens Østergaard, overlægen Birger Møller, præsten Pernille Hornum, bogaktuelle Erik Knoth – og ikke mindst skuespiller og historiefortæller Vigga Bro.

På turen rundt til de litterære baggårde vil litteraturguiden fortælle lidt om den næste forfatter, du skal møde, om baggårdens historie eller andre lokalhistoriske, sjove fakta, der passer til baggården eller forfatteren.

Baggårdene vil i dagens anledning blive gjort ekstra hyggelige, og der bliver serveret en lille forfriskning, der er passer til både den lokale historie og den genre, forfatteren skriver under. F.eks. bliver der i fængselsgården på Meldahls Rådhus serveret vand og brød på den eksklusive måde.

Du kan tage med på den litterære baggårdsvandring fredag den 2. september 2016. Turen tager to timer og er gratis. Den starter kl. 17 ved Billunds Boghandel og slutter kl. 19 ved Fredericia Bibliotek. Forfattersteder er dog hovedsagligt beregnet for det voksne publikum.

Forfattersteder er arrangeret af Fredericia Bibliotek og støttet af Trekantområdets Festuge.

Fakta om de 5 udvalgte forfattere
Jens Østergaard er fra Fredericia og krimiforfatter med tre roste krimier på samvittigheden.

Birger Møller, er pensioneret overlæge og har skrevet om sin barndom i Fredericia.

Vigga Bro, fortæller og forfatter, er født og opvokset udenfor Fredericias volde.

Erik Knoth er også fra Fredericia og skriver historiske romaner, blandt andet om Hvidstengruppen og senest Jagten på det forsvundne Ravkammer.

Pernille Hormum er præst og opvokset i lægefamilie i Fredericia. Hun har skrevet samtalebogen ”Sandheder om løgn og bedrag”, hvor 16 udvalgte personligheder fortæller, hvad der sker – når vi mister tilliden og troen på et andet menneske.