I første uge af skolernes sommerferie kan du komme med Kolding Kommunes kystmedarbejdere og naturvejleder på safari efter strandens dyreliv. Udstyret med net og akvarier skal børn og forældre i fællesskab fange rejer, krabber og små fisk. ”Fangsten samler vi i et rørebassin i strandkanten og fortæller om de mange spændende dyr og deres måder at leve på. Vidste du fx at krabben har hele to tissemænd og at rejer kun kan vokse sig større ved at smide skelettet??”, fortæller naturvejleder Nanna Winbladh.

Strandsafarien bliver afholdt på Kolding Kommunes fire Blå Flag strande mandag til torsdag i uge 27. Arrangementet varer fra kl. 17 til 19 og det er helt i orden at have madkurven med og nyde aftensmaden i selskab med dyrene. Medbring også meget gerne gummistøvler eller bare tæer og opsmøgede bukser.

Kolding Kommune har 50 kilometer kyststrækning med masser af strand og gode muligheder for at få en dukkert. Mange af strandene er lavvandede og særligt egnet til helt små børn. På kyststrækningen er der udpeget elleve badestrande, hvor af fire har det Blå Flag som tegn på, at de lever op til de internationale standarder for en god badestrand.

Se www.oplev.kolding.dk/strand for mere information og inspiration til at tage til stranden. 

Her afholdes strandsafari i uge 27

Mandag d. 29. juni kl. 17-19 – Binderup

Tirsdag d. 30. juni kl.  17-19 – Løverodde

Onsdag d. 1. juli kl. 17-19 – Hejlsminde

Torsdag d. 2. juli kl. 17-19 – Grønninghoved