Bliv klogere på dyrelivet på det lave vand ved stranden samtidig med at du forlænger den gode sommerferiestemning. I uge 33 kan hele familien komme med Kolding Kommunes kystmedarbejdere og naturvejleder på safari efter strandens dyreliv. Udstyret med net og akvarier skal børn og forældre i fællesskab fange rejer, krabber og små fisk. ”Fangsten samler vi i et ”rørebassin” i strandkanten og fortæller om de mange spændende dyr og deres måder at leve på. Vidste du fx, at krabben har hele to tissemænd, og at rejer kun kan vokse sig større ved at smide skelettet?”, fortæller naturvejleder Nanna Winbladh.

Strandsafarien bliver afholdt på hver af Kolding Kommunes fire Blå Flag strande mandag til torsdag i uge 33. Arrangementerne varer fra kl. 15 til 17, og det er helt i orden at have madkurven med og nyde aftensmaden i selskab med dyrene. Medbring også meget gerne gummistøvler eller bare tæer og opsmøgede bukser.

Kolding Kommune har 50 kilometer kyststrækning med masser af strand og gode muligheder for at få en dukkert. Mange af strandene er lavvandede og særligt egnet til helt små børn. På kyststrækningen er der udpeget 11 badestrande, hvor af 4 har det Blå Flag som tegn på, at de lever op til de internationale standarder for en god badestrand. De fire Blå Flag strande ligger alle inden for Naturpark Lillebælt.

Se www.oplev.kolding.dk/strand for mere information og inspiration til at tage til stranden.