Der er solskinsdage i vente, og derfor søger mange formentligt mod vandet, hvor båden, jetskiene eller vandscooteren skal tages i brug. Det er vigtigt at huske, at selvom skuden er lille, så kan faren være stor. Derfor opfordrer Fyns Politi til, at man husker at tage hensyn og orienterer sig om gældende regler for sejlads.

I takt med at temperaturen stiger, søger mange mennesker mod vandet – og måske særligt i disse tider, hvor der er flere regler omkring vores adfærd på lands, vil ekstra mange mennesker fristes til at søge til vands. For at sikre at sikkerheden overholdes på vandet, er det vigtigt at regler og reglementer overholdes. 

Vagthavende ved Fyns Politi siger: – Hvert år ved denne tid, får vi anmeldelser om situationer, hvor dykkere, badende og andre som laver fritidsaktiviteter i vandkanten, føler at motorbåde og vandscootere er kommet for tæt på. Derfor vil vi gerne opfordre til, at alle som skal en tur på vandet, husker at tage hensyn og genopfrisker de gældende regler for sejlads ud for den fynske kyststrækning.”

Undgå at være til ulempe

For at opretholde sikkerheden og hensynet til vands, må sejlads blandt andet ikke være til hinder eller ulempe for andre. Fyns Politi minder derfor om, at sejlads med bræt og sejlads med motorbåde, herunder vandscootere og jetski i det omfang det er tilladt indenfor 300 meter zonen, skal ske på følgende betingelser: 

– Sejladsen må ikke være til hinder eller ulempe for anden sejlads 
– Sejladsen må ikke være til hinder eller ulempe for badende
– Sejladsen må ikke medføre støj til ulempe for andre 

Sejlads med motorbåd, herunder vandscootere og jetski, fremført med en hastighed på mere end 5 knob skal foregå udenfor 300 meter zonen. 

Vagthavende ved Fyns Politi siger: – De borgere som er erfarne til vands, er formentlig fint bekendt med reglerne. Men vi ser jo altså stadig eksempler på, at disse ikke overholdes. En vigtig huskeregel er derfor, at alt sejlads ikke må være til hinder og ulempe for andre, som reglementet også foreskriver det.” 

Bemærk også, at der på visse kyststrækninger i Fyns Politikreds, er sejladsforbud mod al sejlads med vandscootere, jetski o. lign. Dette kan du se på sejladskortet nedenfor. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer