Forside Debat Tag det grønne valg

Tag det grønne valg

DEL
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Af: Lars Olesen, Folketingskandidat fo SF i Sydjyllands storkreds, Prinsessegade 62, 1. tv 7000 Fredericia.

Valget nærmer sig og Lars Løkke og co. har travlt med at rasle med valgkampssablerne. Senest har regeringen sammen med Dansk Folkeparti fremlagt deres Trafikpolitiske aftale, en aftale der er alt andet end grøn og mangler et blik for de massive klimaudfordringer vi skal have løst. 80 % af initiativerne handler om veje. Udvidelser og nyetableringer af veje. Flere af projekterne vil belaste naturskønne områder og øge der lægges op til flere strækninger med højere fart..

Aftalen rummer rigtig meget asfalt og endnu flere dyre snuptagsløsninger for at imødegå nogle trængselsmæssige udfordringer.

I SF vil vi en anden vej. En grøn vej. En klimapolitisk vej. Vores største trafikmæssige udfordring handler ikke kun om trængsel. Vores største trafikpolitiske udfordring er den mængde CO2, som hver dag udledes på vores mange motorveje og i den tætte bytrafik.

En fremtidssikret løsning kræver at vi investerer i flere letbaner, bedre tog og bedre infrastruktur omkring den kollektive trafik. Byerne går til i trængsel og flere kilometer asfalt får beviseligt flere biler på vejene. SF har fremlagt et trafikpolitisk forslag, hvor vi vil bruge 50 mia på at bevæge os af den grønne vej fremfor at fortsætte bevidstløs videre af asfaltsporet. Regeringens forslag til ny infrastruktur rummer initiativer for langt over de  50 milliarder, som SF mener vil skal bruge på en grøn investeringsplan.

Men hvad kan man få  af grøn trafik for regeringens mange asfaltmilliarder?

Man kan få rigtig mange initiativer for at styrke infrastrukturen omkring jernbanedriften. Gøre det billigere at tage toget. Etablere og udbygge letbaner omkring de store byer. Styrke den regionale togdrift og sikre at timemodellen gennemføres.

Man kan gøre det langt nemmere og mere attraktivt at tage cyklen ved at investere i flere cykelstier og gøre det nemmere at skifte fra cykel til tog.  Sikre cykelstier på skoleveje så flere børn og unge vælger cyklen.

Vælg klimavenlig trafik frem for asfalt og halvtomme motorveje. Tag det grønne valg og stem SF når nu valgrygterne bliver til virkelighed.

www.eventc.dk
Skal du med til nogle fede koncerter? Klik her og se mere.
DEL