Forlader Storbritannien EU den 23. juni, kan danskerne se frem til at spare op mod 20 procent på shoppeturen til London. Det skriver Søndagsavisen.

”Det bliver en fantastisk situation for danske forbrugere. For man kan stadig handle helt frit med englænderne, og når priserne så falder, er det bare med at få købt ind af det, man har gået og ventet på,” siger Henrik Theil, kommunikationschef i Foreningen for Dansk Internet Handel til Søndagsavisen.

De to storbanker UBS og HSBC vurderer i en række analyser, at pundet vil falde til samme værdi som euroen ved et Brexit. Det betyder, at et pund, der i dag koster omkring 9,50 kroner, vil kunne fås til cirka 7,45 kroner.

Det er et fald på 22 procent, og det vil gavne alle de danskere, der planlægger en tur til England, Skotland, Wales, Nordirland eller sågar Gibraltar, hvis valuta er bundet til pundet.

Regner man med at bruge 10.000 kroner på hotel, mad og shopping, kan man med andre ord se frem til en rabat på hele 2.200 kroner.

Rabatten vil dog ikke kun komme rejselystne danskere til gavn. Hører du til de mange danskere, der handler tøj, bøger, cykelgrej eller andet på britiske hjemmesider, vil du også blive begunstiget af det billige pund.

Det handler dog om ikke at vente alt for længe. Ved et britisk EU-farvel i forbindelse med afstemningen vil der følge en lang periode, hvor der skal indgås handelsaftaler mellem England og EU, herunder Danmark.

Derfor kan det ikke udelukkes, at de shoppemuligheder, vi kender i dag, på et tidspunkt kan være fortid.

”Skrækscenariet er, at det ender med at blive ligesom at købe ting i Norge, hvor processen er dyr og besværlig, fordi der skal afregnes told og moms,” siger Henrik Theil.