Fredericia Håndboldklubs ligaherrer drog fredag aften på sæsonens længste udebanetur. Helsinge Hallerne var målet, hvor ligaens bundprop fra Nordsjælland Håndbold ventede. Det var et opgør som Fredericia skulle køre hjem i sikker stil, men sådan skulle det ikke gå.

Med kun 2 point og én sejr i bagagen noterede Nordsjælland Håndbold sig før fredagens opgør for en sidsteplads, et stykke fra Fredericia Håndboldklubs 7. plads med 8 point. Fredericia Håndboldklub rejste til Nordsjælland med to skader, Anders Martinusen og Rasmus Boysen måtte tage plads på tilskuerpladserne. Nordsjælland Håndbold var særligt ramt, den helt store stjerne Kasper Kisum er ude, ligesom det unge talent Jeppe Cieslak er skadet.

Det mest velkendte navn på holdkortet for Nordsjælland, set med Fredericia-briller, var keeper Jimmi Gabriel Andersen, der i en håndfuld sæsoner vogtede målet i FHK. Fredagens kamp var første gang siden skiftet, at Jimmi Gabriel Andersen skulle møde sine mangeårige holdkammerater – og cheftræner Jesper Houmark, der har arbejdet sammen med Jimmi i en lang årrække.

Usikker start – men så gik det stærkt

Der var fart over feltet i kampens indledende minutter. Begge hold ville frem ad banen – og det kastede mange mål af sig. Fredericia var hele tiden i teten, men Nordsjælland ville ikke lade sig ryste af. Den tidligere FHK-keeper, Jimmi Andersen, noterede sig for flere flotte redninger, men dommernes frikast sad løst – så statistikkerne lyver en kende.

Jesper Houmark forlangte timeout – og derfra tog det fart. Hvad Jesper Houmark sagde til sine tropper ved kun holdet, men hvad end han sagde, så virkede det. Pludselig kunne Nordsjælland ikke score, delvist fordi Tellerup tog fra – og delvist fordi defensiven steppede et skridt op.

Især stregspillet fungerede til perfektion for Fredericia HK, uagtet om det var Meyer eller Nielsen – ja sågar både Stoklund og Christiansen bankede bolden ind fra stregen. Kløgtigt angrebsspil, der fandt samtlige huller i Nordsjælland-forsvaret.

Den stærke anden halvdel af første halvleg gav en solid pauseføring på imponerende 18-12 til gæsterne fra Fredericia HK.

FHK kom ikke ud fra halvleg

FHK kom slet ikke ud til anden halvleg – ikke mentalt i hvert fald. Nordsjælland hentede hurtigt tre mål, og FHKs offensiv så til tider noget skidt ud. Der var ikke mange succesfulde aktioner, ligesom defensiven var fyldt med huller.

Men endnu engang tog Jesper Houmark timeout – og med samme resultat. FHK kom hurtigt op i gear, forsvaret steppede atter op. Men det blev aldrig helt godt. En bølge af udvisninger, tekniske fejl og tvivlsomme straffekast holdt hele tiden gjorde, at FHK aldrig trak afgørende fra.

Nikolaj Nørager løb ind for tidligt, det kostede en dum dum udvisning – og kort tid efter brokkede Jesper Houmark sig til en udvisning. Nok var kendelserne tvivlsomme, men han burde vide bedre. Men på trods af modgang, der virkede det næsten til at det tændte en ild i spillerne. Jublen blev større ved scoringer – og viljen lyste ud af dem.

De kom ud fra de mange undertalsperiode uden at smide den flotte føring. Nordsjælland gav ikke op – de kæmpede til det sidste. FHK tog fem dårlige minutter, der gav Nordsjælland muligheden for at komme helt tæt på med få minutter igen.

 I slutspurten så det helt galt ud. Defensiven sejlede, Nordsjælland kom alt for let til mål. Tilsat en række tekniske fejl og dumme beslutninger gjorde det kampen unødigt spændende. Men det gik som det skulle – FHK kom efter to point, og de tog dem med hjem med cifrene 32-30.