Forside Erhverv Tacos udvider åbningstider efter lærerrigt år

Tacos udvider åbningstider efter lærerrigt år

DEL
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Martin Tolderlund Olling åbnede i december måned sin første restaurant, og det har været et lærerigt år, for den kun 23-årige iværksætter. Nu er han klar med udvidede åbningstider og snart følger også lækre quesadillas.

Fredericia AVISEN lagde vejen forbi den unge restauratør, til en snak om den første tid som selvstændig, en tid de har lært Martin meget – og en tid der har givet mod på at åbne til frokost.

“Jeg tænker for at prøve noget nyt, men jeg har lige skulle lære at være selvstændig og være sin egen chef, der er mange ting i det. Jeg har hele tiden ville holde åbent tidligere, men det er nu vi er klar”, fortæller Martin Tolderlund Olling og fortsætter:

“Så nu åbne vi 11:30 torsdag, fredag og lørdag, ligesom vi holder åbent lidt længere. De andre dage holder vi fast i åbningstiden”.

Hvordan har den første tid været?

“Det har været spændende sjovt, jeg har lært det på den hårde måde. Det har været sjovt og hårdt, men jeg føler det ikke som et arbejde – det er en livsstil. Folk har taget godt imod det og jeg kan mærke, at vi har flyttet os med service, kvalitet og tempo. Vi har alle skulle lære det”, fortæller Martin, der nu har syv ansatte, der kan hjælpe ham i restauranten.

“Vi er gode til at hjælpe hinanden, og vi er kommet så godt med, at jeg kan tænkte udvikling og trække mig lidt tilbage nogen gange. Det er godt, at de kan åbne og lukke selv. Jeg har haft én fridag i år, hvor jeg var til karneval, og så har jeg sørget for at holde lidt sommerfri, men man har altid kunne ringe”, forklarer den unge restauratør.

Hvor kom hele idéen til det her Tacos-koncept?

“Jeg kunne se reaktionerne, da Tacos lukkede, og så har det altid været en stor drøm for mig at drive en restaurant, så tænkte jeg at nu skulle jeg prøve det. Jeg er ung og har drivet, så kan det gå godt eller skidt, men det giver mig lærdom, og så er det sjovt at arbejde sammen med leverandører og forhandle med dem”, forklarer Martin og fortsætter:

“Nogen gange bliver man ikke taget så seriøst, men mange hjælper mig rigtig meget med skarpe priser. De synes det er sejt, at jeg har taget skridtet, så det er dejligt”.

“Gæsternes feedback er rigtig dejlig og det er noget af det vigtigste, hvor de siger der er noget lidt for meget af det og det. læringsprocessen er at jeg ikke er uddannet kok og ikke har været selvstændig kok før, så jeg tog springet uden om skolevejen”, siger Martin og fortsætter:

“Jeg har prøvet mig frem med learning by doing og spurgt branchefolk til råds og lært af andres fejl og gået en anden vej og jeg har altid været lærenem og se teknikken i ting og så forstå ideen bag”.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia
DEL