Forside Erhverv Tacos overtages af unge Martin Tolderlund Olling

Tacos overtages af unge Martin Tolderlund Olling

DEL
taco
Foto: Thomas Lægaard - Fredericia AVISEN

Mens Fredericia AVISEN venter på Martin Tolderlund Olling, som er den nye ejer af Tacos sætter regnen og blæsten ind i Danmarksgade. Det er sådan en dag, man godt kunne spise noget stærkt mexikansk mad, og det kan man snart igen.

Martin Toldelund Olling er kun 22 år, men han har en bred erfaring og en ballast, der gør, at han er klar til at springe ud som restaurantejer.


Han startede tilbage i 2016 i køkkenet sammen med Mads Täkker og Thomas Schmidt på Cozy et par måneder, før de to dygtige kokke overtog Perhaps. Selvom Martin ikke har en kokkeuddannelse, så lærte han meget af Mads og Thomas. Sideløbende med gymnasiet hjalp Martin også med i  køkkenet på Perhaps indtil september 2017, hvor han rejste til Dubai.

I Dubai skulle han være intern trader hos DanBunkering, men det varede kun et par måneder for Martin, da det ikke var noget for ham at sidde på et kontor. Men noget fik han dog med fra Dubai, han mødte en dernede, der havde sin egen restaurant. ” Det tændte mig helt vildt at blive selvstændig med en restaurant”, siger Martin og det havde siddet fast i hovedet lige siden.

Der skulle dog en omvej til, før han var klar. Han kom hjem til Fredericia og fik job hos Byens Bilpleje. Her arbejdede han administrativt, lavede bogføring, fakturering og support i hele koncernen.

“Jeg kan godt lide at tilegne mig viden og egenskaber, jeg siger aldrig nej. Drivkraften er glæden ved at give folk en oplevelse og jeg har ikke noget imod at arbejde sene timer”, siger Martin.

taco
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Hvorfor blev det så lige Tacos?

“Jeg fandt ud af, at det var til salg, det er et spændende koncept og man skal helt til Vejle for at spise mexikansk. Så hvorfor ikke fortsætte det mexikanske og jeg har mange ideer til, hvad man kan gøre med Tacos”, siger Martin.

Han fortæller. at navnet fortsætter, men indretningen får en makeover, der kommer et nyt menukort, og menuen bliver lidt sundere og mere autentisk. Der kommer stor fokus på råvare – blandt andet vil svinekødet komme fra Ladegaard. “Jeg kender deres grise, det er høj kvalitet, en normal velfærdsgris har 0,7 km2 her har de 1hkt til 30 grise”, siger Martin.

Der vil også komme ændrede åbningstider på Tacos og Martin vil sætte fokus på mad ud af huset. Han vil gerne lave mad til forskellige arrangementer, så det bliver en noget mere synlig mexikansk restaurant med adresse i Danmarksgade.

Hvad forventer du dig med overtagelsen af Tacos?

“Jeg håber, at byen tager godt imod min forretning og de nye tiltag, jeg laver. På sigt at der kan blive basis for at åbne et sted mere og afprøve nye ideer”, siger Martin.

Martin har ingen forpligtelser,”så det skal være nu, nu springer jeg ud i det inden kone,børn og Volvo banker på”, afslutter Martin.

På vej ud i regnen lover Martin, at der kommer stærke retter, men han har desværre ikke en dato for, hvornår han slår dørene op endnu.

Annonce