Kom ind i butikken og oplev en hyggelig atmosfære. Matas i Erritsø, som har været der i 44 år, tilbyder på mange fine ting til julegaver. Få et indblik i, hvad de mest populære ting er op til julen. 

Torsdag er en regnfuld dag, men det skal ikke forhindre en i, at man tager ud og besøger Matasbutikken på Erritsø Bytorv. Jeg søger rent faktisk ly ind i butikken grundet det dårlige vejr. I butikken er der kunder, som er ved at blive ekspederet og en anden får pakket sine gaver ind.

Idé til julegave

Der er stillet mange gaveæsker frem og butikken er pyntet fint op med julepynt. Jeg kommer i snak med en af de smilende butiksansatte, Sidal Ali. Sidal er imødekommende og fortæller om, hvad der bliver solgt mest af lige nu.

” Gaveæsker køber folk meget af, det er en fin lille gave. Vi har mange forskellige gaveæsker og det er det, som mange vil have lige nu. De får lidt mere med for pengene”, fortæller Sidal og fortsætter:

“Men vores eget mærke – Striberne er også meget populære blandt vores kunder”.

Gaveæsker til kvinder. Fotograf: Sabina Mehic

Netop gaveæskerne kommer i mange udgaver til mænd og kvinder.

”Vi spørger altid vores kunder, om de har brug for hjælp, og hører, hvad de leder efter. Vi kommer altid ind på personen, og man skal lige finde ud af, hvem gaven er til og hvad personen kan lide, og ud fra dette finder vi sammen med kunden den rigtig gave. Her i juletiden ved mange dog også, hvad de går efter”, fortæller Sidal Ali.

Hvem køber hvad

Selvom der også er produkter til mænd, så er det kvinder som kommer ind i butikken, imens jeg er på besøg.

”Det er kvinder som kommer for det meste ind i butikken. Mændene kommer også ind, men det er kun når julegaverne skal købes’,’ fortæller Sidal Ali med et smil

Bagved kassen står der en lang række med helseprodukter. Jeg hører Sidal, hvor meget der sælges af denne produkttype op til jul?

”Først og fremmest er produkterne på helsereolen både til mænd og kvinder. Vi sælger også meget af de produkter op til jul. Mange har fokus på sundhed i dag og man skal jo have vitaminer og andet godt”, siger Sidal Ali.

Fotograf: Sabina Mehic

Efter en fotoseance forlader jeg butikken, og deres søde medarbejdere, der har travlt. Vejret er ikke blevet bedre, men en god oplevelse varmer altid. Tak for besøget.