Ny undersøgelse om danskernes cykelvaner i vinterhalvåret viser, at kun 15 procent af cyklisterne i Region Syddanmark stopper med at cykle om vinteren. Det er markant færre end i naboregionerne, hvor over en fjerdedel dropper jernhesten i løbet af den mørke tid. Selv Region Hovedstaden bliver slået, hvor 17 procent sender den tohjulede i vinterhi.

Og det er her i november, cyklisterne for alvor begynder at falde fra – tæt på 40 procent af dem, der vælger at stoppe med at cykle, gør det i denne måned. Det viser gennemsnitstallene for hele landet.

Bag undersøgelsen står Ta’ Cyklen Danmark kampagnen, der skal få flere danskere op på cyklen – også om vinteren. Ta’ Cyklen Danmark er et partnerskab, hvor blandt andre Kræftens Bekæmpelse, Diabetesforeningen, Middelfart Kommune og Cyklistforbundet er med.

På mandag d. 7. november er der derfor lidt ekstra vinterforkælelse, som skal være med til at sætte fokus på de tohjulede i vintermånederne. Her kommer Ta’ Cyklen Danmark nemlig forbi Middelfart Banegård, hvor der blandt andet bliver uddelt reflekser og to-go kopper, som alle der står af og på i Middelfart, kan få fyldt gratis op i 7eleven. Kampagnemedarbejderne fra Ta’ Cyklen Danmark bakkes op af ansatte fra Middelfart Kommune og borgmester Steen Dahlstrøm, som vil være med til at sætte fokus på gevinsterne ved hverdagsmotion – også om vinteren.

Læs mere om undersøgelsen, der viser, at de sejeste cyklister findes i Region Syddanmark, på www.tacyklen.dk.

 

Om Ta’ Cyklen Danmark

Ta’ Cyklen Danmark er et partnerskab mellem Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen Diabetesforeningen, Aarhus, Middelfart, Odense og Frederiksberg kommuner, Cyklistforbundet, DSB, Movia og DTU Transport.

Ta’ Cyklen Danmark støttes af Nordea-fonden og Vejdirektoratet.