T. Hansen Gruppen A/S afholder i dag 25 års jubilæumsfest i MesseC for 1100 mennesker i koncernen. Middelfartvirksomheden, der blev grundlagt af Bent Jensen, har siden starten vokset sig til en stor dansk milliardomsættende koncern, der senest er gået ind på det norske markedet. Fredericia Avisen har talt med Bent Jensen om jubilæet og virksomhedens første 25 år.

Egentlig var det en hobby med salg af dele og renovering af knallerter, der startede forretningen, for Bent Jensen, der så en forretning i at købe knallertreservedele i udlandet og sælge dem videre. Et fynsk købmandskab som hurtigt tog fart.

“Det er vildt at tænke på, at vi er nået så langt. Jeg mærker det først rigtigt i aften, når jeg står foran medarbejderne på scenen senere i dag, så bliver jeg sikkert rørt,” siger Bent Jensen og fortsætter:

“Jeg havde aldrig forestillet mig, da jeg pakkede den første reservedel ud til en kunde, at det skulle gå sådan her. Det har været en fantastisk rejse. Da vi senere flyttede fra Damgårdvej til Stensgårdvej, sagde jeg, så er vi her venner, og nu bliver vi ikke større, men det gik jo meget anderledes.”

Mange husker T. Hansen for katalogerne, hvor man kunne bestille alt mellem himmel og jord. Oprindeligt skulle virksomheden fortsætte, som postordrevirksomhed, hvilket domicilet, på Stensgårdvej 1 i Middelfart, også er udtryk for. Med opkøbet af en række autoreservedelsforretninger etableres thansen.dk konceptet landsdækkende, da koncernen i 2003 og årene frem åbnede butikker Danmark rundt og samtidig lancerede landsdækkende TV-reklamer.

I dag er der thansen.dk butikker over hele landet. Til at bakke butikkerne op har thansen.dk et døgnbemandet centrallager i Middelfart, hvorfra man 24 timer i døgnet distribuerer varer til sine kunder. Det er netop en af virksomhedens største styrker; placeringen i centrum af kongeriget koblet med en strategisk gennemarbejdet IT- og logistikstruktur.

Viljen er vigtigst

Hvad er næste skridt?

“Jamen, der har aldrig været en plan. Jeg tror, det handler om at tro på sig selv og her er viljen vigtigere end talentet. Vi har haft nogle bump på vejen, men jeg tror på, at den destination vi har sat er den rigtige. Så vi skal fortsætte af samme vej,”slutter Bent Jensen.

thansen.dks butikker holder lukket i morgen, men er åbne igen mandag, og så melder virksomheden, at webshoppen altid er åben.

T. Hansen Gruppen A/S – Historien bag

1984-1991 Fra hobby til virksomhed

Bent Jensen udvikler konceptet, som i 1991 bliver til T. Hansen Gruppen A/S. T. Hansen Gruppen A/S startede som en postordrevirksomhed i 1991. Egentlig var det en hobby med salg af dele og renovering af knallerter, der startede forretningen.

1991-2002 Fra postordre- til kædevirksomhed

Virksomheden vækster stærkt i perioden og udbygger løbende forretningen med mobiltelefontilbehør og i starten af 00’erne med autoreservedele. Oprindeligt skulle virksomheden fortsætte, som postordrevirksomhed, hvilket domicilet, på Stensgårdvej 1 i Middelfart, også er udtryk for. Med opkøbet af en række autoreservedelsforretninger etableres thansen.dk konceptet landsdækkende i 2003.

2003-2010 Fra niche til Familien Danmarks leverandør Med åbningen af thansen.dk kædekonceptet, i Kolding november 2002, ligges grundstenen for det koncept, som i årene frem har udviklet sig til mere end 78 butikker.

I samme periode stiger kendskabsgraden til kæden via TV-reklamer, butikker, stigende antal kunder, og nye produkter i sortiment.

2011 til i dag Et strømlinet koncept til kunderne Imens dansk detailhandel har stået i stampe, har T. Hansen Gruppen A/S åbnet flere butikker og samtidig strømlinet konceptet med et “spaceunivers”, et centrallager, centralværksted til reparationer og montage. I dag er der godt 700 medarbejdere i koncernen, heraf 200 på hovedkontoret.

T. Hansen Gruppen A/S, årstal

1991: T. Hansen Gruppen A/S grundlægges i Middelfart, med salg af knallertreservedele

1992: T. Hansen Gruppen A/S flytter til Damgårdvej 11

1994: T. Hansen Gruppen A/S får mobiltelefontilbehør i sortiment.

1995: T. Hansen Gruppen A/S bygger tre haller mere på Damgårdvej

1996: T. Hansen Gruppen A/S opretter salgsselskab i Sverige – Dan Mobilty. Ydermere implementeres der automatisk ordremodtagelse – Voice Response.

1997: T. Hansen Gruppen A/S opretter salgsselskab i Tyskland – Protuna Mobilfunk

1998: T. Hansen Gruppen A/S opretter salgsselskab i Norge – Mobilsentrum. Samme år etablerer T. Hansen Gruppen A/S en webshop på www.thansen.dk

2000: T. Hansen Gruppen A/S får autoudstyr i sortiment, og senere samme år autoreservedele, efter opkøbet af ABC Autoreservedele ApS.

2001: T. Hansen Gruppen A/S bliver kåret som Gazellevirksomhed. Samme år lukker T. Hansen Gruppen A/S ikke profitable salgsselskaber.

2002: T. Hansen Gruppen A/S køber DK Autodele ApS. Samme år åbner den første thansen.dk butik i Kolding.

2003: T. Hansen Gruppen A/S starter egen import af scootere, og bygger samtidig nyt domicil og centrallager på Stensgårdvej 1. Samme år lanceres butikskonceptet thansen.dk landsdækkende.

2004: T. Hansen Gruppen A/S får fyrværkeri i sortiment, og begynder samme år med TV-markedsføring og landsdækkende reklameaviser.

2005: T. Hansen Gruppen A/S opkøber Høyer Autodele

2006: T. Hansen Gruppen A/S udvider sortiment med dæk, fælge og cykler.

2007: T. Hansen Gruppen A/S udvider det nuværende domicil med 14.000 m2.

2008: T. Hansen Gruppen A/S starter et “spacemanagementprogram”, som strømliner butikkerne. Ydermere opretter T. Hansen Gruppen A/S et centralværksted i Middelfart.

2009: T. Hansen Gruppen A/S opkøber BilXperten Franchise A/S.

2010: T. Hansen Gruppen A/S opkøber LCH Fireworks A/S.

2011: T. Hansen Gruppen A/S udvider sortimentet med camping , og opkøber samtidig L-Team ApS.

2014: Leveret eller gratis konceptet indføres og introduceres for Virksomhedens kunder. Virksomheden Itago A/S opkøbes og sortimentet udvides med motorcykler af mærket Keeway og SYM.

2015: Click & Collect introduceres for Virksomhedens kunder. Sortimentet udvides med båd og marine. Med udgangen af 2015 runder T. Hansen Gruppen A/S 1 mia. i omsætning på året.

2016: T. Hansen Gruppen A/S bliver optaget som medlem af den internationale kæde af reservedelsforhandlere til bil- og autobranchen – ADI International – og etablerer autodivisionen AD Danmark. I september måned opkøbes Krogslund Autodele. Med åbning af nye butikker i Viby og Hadsten omfatter thansen.dk nu 78 butikker i DK

2017: T. Hansen Gruppen køber Mekonomen og Vestjysk Autodele og gør sin entre på B2B-markedet som, AD Danmark. T. Hansen køber samme år den norske autoreservedelsvirksomhed Torshov Bilrekvisita A/S, der driver 13 butikker i Norge og har eksisteret siden 1973.