NutriFair 2008 åbnede i dag i MesseC, allerede da jeg ankom ved 12 tiden var det svært af finde en parkeringsplads. Men jeg gav ikke op og bringer her en kort stemningsrapport med lidt billeder fra fagmessen med husdyrsproducenterne i fokus.

Jeg aner ærlig talt ikke ret meget om landbrug eller de moderne tendenser, så at sende en nysgerrig mand til Nutrifair messe kan være en sprængfarlig cocktail. Men når man allerede på parkeringspladsen bliver mødt af et par traktorer, der holder en sneglevogn i pangfarver, og der er lidt levende flammer, så er jeg allerede solgt.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Mange af mine fordomme overfor landmænd bliver også mødt, allerede før jeg kommer ind. Der er landmanden med træsko uden kap, læderpungen i baglommen, der bugner af andet end regninger og ham i retningsbestemt gang med bare arme over parkeringspladsen, uden at fryse.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Men så stopper fordommene og Morten Korch-stemningen også, moderne landbrug er toptunet, og når det kommer til NutriFair 2018, som er fagmessen for beslutningstagere, er der skruet op for nuttethedsfaktoren.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

En ung fyr falder for det og selvom han har hænderne fulde, skal den nuttede belyste kalv have et smækkys. Man kan godt ud fra flere af standende se, at der blandt beslutningstagerne også er kommet en del kvinder, der har ansvaret for dyrevelfærden. Flere steder er logoer og design ligesom billedet nedenunder, skuet op på alle parametre, når det kommer til markedsføring af produkter til husdyrsproducenterne på NutriFair 2018.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Der er mange mennesker på messen og her er alt, hvad man kan forestille sig, når til kommer til de ting, man har inde i stalden. Her er masser af steder med foder, indretning af båse, automatik osv.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Et af de tiltag jeg finder spændende er udvekslingen med landmænd, der driver landbrug fra andre lande. Jeg kommer forbi et foredrag med en landmand fra Bangladesh, der deler ud af sine erfaringer og metoder. Det er kommet i stand med Effektivt Landbrug og i samarbejde med Danish Farmers Abroad, og her kan gæsterne høre spændende foredrag.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Stemningen er god i begge haller jeg besøger, messen kører videre igen i morgen fra klokken 9.00 – 17.00, og ud fra de ting jeg ser op oplever blandt gæster og ansatte, vurderer jeg, at messen også kommer i en ottende udgave næste år.