Den 3. og 4. maj kommer Danmarksmesterskaberne for patruljehunde til Vingsted. Sydøstjyllands Politi er værter for konkurrencen, der afholdes i og omkring Vingsted. ’Det er en meget stor dag for den enkelte hundefører og patruljehund, når de skal konkurrere med hundeførere og patruljehunde fra hele landet’, fortæller Finn Ellesgaard Nielsen, der er leder af færdsels- og hundeafdelingen hos Sydøstjyllands Politi: ’Jeg vil gerne invitere alle interesserede til at møde op, for det er en stor oplevelse at se, hvordan hunden arbejder og samarbejder med sin hundefører. Det er et helt unikt bånd, de har’.

I alt bliver der konkurreret i fire øvelser, der alle tager udgangspunkt i opgaver, som patruljehunden arbejder med til daglig. Det vil sige, at hunden for eksempel skal kunne finde beviser og følge spor, den skal kunne sikre beviserne på en korrekt måde, og den skal kunne hjælpe til ved anholdelse af en person.

’Der konkurreres i hold, hvor der er en hundeleder, fire hundeførere med hunde og en reserve, der konkurrerer mod andre hold, uddyber vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen: ’Og det er ikke bare for sjovt, der dystes. Der er virkelig prestige i at komme hjem med guld’.

Sydøstjyllands Politi opfordrer interesserede til at møde op ved Vingsted Centeret og ved Billund Lufthavn, passagerterminalen 2, hvor der er mulighed for at se øvelserne helt tæt på.

Danmarksmesterskaberne i patruljehunde starter tirsdag den 3. maj kl. 11.00 til ca. kl. 17.00 og fortsætter onsdag den 4. maj kl. 8.00. Mesterskabet afsluttes onsdag omkring kl. 16.00, hvor Politidirektøren for Sydøstjyllands Politi, Jørgen Abrahamsen vil overrække præmier til vinderne af Danmarksmesterskaberne for Patruljehunde.