Den årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed har givet både glade smil og panderynker på borgmesterkontorerne her i Sydjylland. Det kan godt være, at Billund tabte førstepladsen til Holstebro, men vi har stadig meget at være stolte af, for rigtig mange af vores lokale kommuner har klaret sig flot. Og jeg er glad for, at kommunerne tager konstruktivt imod analysen og bruger den til at se, hvordan de kan gøre deres service endnu bedre. Det tegner godt for fremtiden.

Fredericia er en af de kommuner, som på en plads nummer 68 ud af 98 kommuner, ligger i den mindre erhvervsvenlige halvdel af analysen. Men når man tænker på, at Fredericia var på sidstepladsen for kun to år siden, så har Dansk Byggeri Sydjylland ligesom kommunen selv forventninger om, at der er flere forbedringer på vej, når den nye erhvervsorganisation Business Fredericia kommer i gang med arbejdet, samt at flere hænder i den afdeling, der behandler byggesager, vil forkorte ventetiden på en byggetilladelse.

Der er altså god grund til at være stolt men også huske på, at erhvervsvenlighed er noget, som skal passes og plejes og løbende skal justeres. Hvis man læner sig tilbage og tror, at de gode resultater fra i år uden videre vil fortsætte, så bliver man overhalet af andre kommuner til næste år. Derfor vil jeg gerne sige tak for indsatsen. Jeg håber, at vores sydjyske kommuner er klar på endnu et år med fokus på at gøre det nemt at drive virksomhed i Sydjylland.

Læserindlæg af formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.