Sydbanks lokalafdeling brugte lørdagen i miljøets tegn, da de i fire timer samlede skrald ind. Om eftermiddagen mødtes de med kolleger fra de omkringliggende byer. Under skraldeindsamlingen fandt de alt fra en kaffemaskine til tusindevis af cigaretskoder.

Lørdag formiddag havde medarbejderne hos Sydbank i Fredericia valgt et noget alternativt indslag til årets familiepersonaledag: De skulle samle skrald ind i Fredericia.

Skraldeindsamlingen startede klokken 9.00 i solskin, smilene og humøret var højt. Det lokale Sydbank Team havde allieret sig med koner, kærester, mænd og børn. Fire timer, der gik stærkt, og gav en masse AHA-oplevelser og ikke mindst godt samvær. Udover den naturlige gode motion og de mange samtaler, som sådan en tur giver, så kunne de se sække bliver fyldt hurtigt.

Ruten gik fra banegården op ad Vejlevej og til Norgesgade, hvor de havde aftalt med Fredericia Kommune, at de kunne stille resultatet af indsamlingen, så skraldet kunne finde vej til genbrugspladsen.

“Det var vildt. Vi ville prøve noget andet, så vi havde i år valgt at samle skrald ind. Vi ved, at det er en lille ting, men det betyder noget for os alle i almindelighed, og i særdeleshed kunne vi høre på de børn og unge, vi havde med på turen, at det virkelig gjorde et indtryk. Vi håber, at vi på denne måde kan være med til at bidrage til et bedre miljø. Det gik godt, og det føles virkelig fantastisk, at vi kan lave noget anderledes, som samtidig giver lidt igen til os alle,” siger Filialdirektør Lars Jensen og fortsætter:

“Det er utroligt, hvad man kan finde på sådan en lille strækning. Otte sække skrald var resultatet, da vi var færdige, og vi samlede alt fra en kaffemaskine, en cykelhjelm, plastik, og madaffald til tusindevis af cigaretskoder ind. Specielt i lyskrydsene langs Vejlevej fik vi et chok – det var simpelthen vildt at se så mange cigaretskoder ligge på asfalten. Det passer med, at de bliver smidt ud, når bilisterne holder for rødt. Det er tankevækkende, når man ser så meget skrald og så mange cigaretskoder, her kunne vi godt passe bedre på vores fremtid ved en lille vanejustering.”

Efter godt 10.000 skridt og flere fyldte skraldesække drog Sydbank Fredericia til Harteværket i Kolding, hvor de sammen med afdelingerne i Haderslev, Kolding og Vejen kunne nyde helstegtpattegris, deltage i sjove arrangementer, som f.eks. kanoroning og ikke mindst lade børnene hoppe løs på trampolinerne.

https://kanalbyen.dk/