Efter syv års pause kommer der igen navnesponsor på dansk fodbolds årlige pokalturnering. Sydbank Pokalen bliver den officielle titel fra den kommende sæson og tre år frem.

I øjeblikket er der gang i to pokalsæsoner. Mens der stadig resterer de afgørende kampe i 2017/18 udgaven, så er der i de lavere rækker allerede taget hul på de indledende kampe til den nye pokalsæson. Når holdene fra de tre øverste rækker træder ind i turneringen efter sommerferien bliver det til et nyt navn. Fra den nye sæson skal amatører og professionelle kæmpe om at blive mestre i Sydbank Pokalen.

“Det er fantastisk at kunne dele denne nyhed, på en dag, hvor Fredericia er på den anden ende på grund af netop pokalturneringen. Jeg har selv tidligere spillet i FC Fredericia, og som spiller drømte jeg altid om, at komme langt i pokalen. Nu drømmer jeg på klubbens og byens vegne om, at eventyret vil fortsætte helt til Parken,” siger Sydbanks filialdirektør i Fredericia, Lars Jensen til Fredericia AVISEN og fortsætter:

“Vi vil være med til at give alle en chance for at opleve en snert af pokaldrømmen. Vores mål er at hylde de lokale helte og positive værdier, der ligger i drømmen om at gøre det umulige muligt – nøjagtigt som FC Fredericia forhåbentligt gør i aften.”

Også Divisionsforeningen er begejstret

Vi er meget glade for at have fået Sydbank som ny navnesponsor for pokalturneringen. Sydbank er en af Danmarks allerstørste pengeinstitutter, og de har en meget lokal tilstedeværelse rundt i Danmark. Det er et perfekt mix for pokalturneringen, der som den eneste turnering herhjemme spilles på tværs af rækker og giver de mindre lokale klubber mulighed for at møde de allerstørste hold i Danmark, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

“Vi går ind til sponsoratet med en grundholdning til, at vi som sponsor kan være med til at gøre en forskel for alle – også de mindste klubber – så vi giver alle en chance for at opleve en snert af pokaldrømmen. Vi kommer til at være aktive lokalt gennem vores filialer og hylde de lokale helte og positive værdier, der ligger i drømmen om at gøre det umulige muligt. Fx arbejder vi på, at klubberne skal kunne vinde unikke præmier, løfte pokaltrofæet til et ægte lokalderby med deres egen klub, få professionel videooptagelse af deres kampe eller noget helt fjerde,” fortæller Områdedirektør for Salg og Marketing i Sydbank, Nicolai Fl.

I øjeblikket bliver der kigget nærmere på pokalturneringen. Der er fokus på, hvordan turneringen kan udvikles og styrkes – muligvis allerede til den kommende sæson, hvor turneringen altså hedder Sydbank Pokalen.

“Også de mindre klubber i området vil komme til at mærke, at turneringen bliver til Sydbank Pokalen. Vi arbejder på, at klubberne skal kunne vinde unikke præmier og oplevelser, som ellers kun er de største klubber forundt. Så hvad enten det er FfF’erne, Fredericia KFUM, EGIF, TGIF, BPI, så bliver Sydbank Pokalen en begivenhed man vil huske”, slutter Lars Jensen

Udover at overtage mændenes pokalturnering, så har Sydbank også sikret sig rettigheden som navnesponsor på kvindernes turnering de næste tre år. En turnering de forsvarende mestre fra Brøndby IF igen i år er i finalen i – denne gang mod KoldingQ.  Finalen spilles St. Bededag den 27. april på Autocentralen Park i Kolding.

Fakta:

Pokalturneringen, som vi kender den i dag, er blevet afholdt siden 1954. Den første finale blev spillet i Københavns Idrætspark i 1955. Inspirationen til turneringen er hentet fra den engelske FA Cup.

Turneringen er den eneste herhjemme, der spilles på tværs af rækker, og dermed giver den amatører mulighed for at spille mod de store klubber i dansk fodbold.

Finalen spilles som hovedregel på Kristi Himmelfartsdag i Telia Parken i København. Ud over æren ved at vinde turneringen får pokalmesteren også en plads i kvalifikationen til Europa League, hvor vinderen går ind i anden kvalifikationsrunde. AGF er det hold, der har vundet turneringen flest gange med ni pokaltitler.