Den 17. maj kåres vinderen af Sydbank Pokalen. Selvom det er fodboldeliten, der krydser klinger i Parken, har Sydbank som ny hovedsponsor under turneringens nye slogan “Drømmen Lever” pustet liv i selv amatørklubbernes drøm om at nå finalen.

Efter Sydbank i 2018 blev offentliggjort som ny hovedsponsor, er det med et nyt fokus på de mindre klubber, lykkedes banken at puste nyt liv i den danske pokalturnering. Noget der bakkes op af Divisionsforeningen. Gennem turneringen har Sydbank gjort en særlig indsats for at hylde de lavest rangerende klubber – blandt andet ved at forvandle seriekampe til mini-pokalfinaler og sørge for videooptagelse af samtlige kampe. – Pokalturneringen er noget særligt.

Alle har en chance for at nå helt til tops eller for at møde naboklubben, som ellers ligger flere rækker højere placeret. Her har selv de lavest rangerende klubber mulighed for at møde Danmarks fodboldelite og for en stund smage på de samme oplevelser som de professionelle, siger Områdedirektør for Salg og Marketing i Sydbank Nicolai Fl. Frederiksen. 

Nytænkning nødvendig

Da de første runder i turneringen blev sparket i gang, var det med et helt nyt og innovativt tiltag. Sydbank indgik i forbindelse med turneringens start et opsigtsvækkende samarbejde med den danske tech-virksomhed VEO, der har udviklet en ny kamerateknologi til at optage fodboldkampe uden brug af kameramand. – Det er super positivt med nytænkningen i Pokalturneringen, hvor Sydbank i samarbejde med VEO har skabt nogle helt unikke muligheder, der giver alle spillere en chance for at opleve en snert af professionel fodbold – selv hvis du spiller i serie 6, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen og tilføjer, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen og tilføjer:

 – Som arrangør af Pokalturneringen er vi utroligt glade for samarbejdet med Sydbank og VEO. Pokalturneringen er den eneste turnering i Danmark, hvor der spilles på tværs af rækker, og vi har kampe mellem amatører og professionelle. Samarbejdet med Sydbank og VEO giver os mulighed for at forevige mål fra de tidligste kampe i turneringen. Det er med til at løfte turneringen på et tidligere tidspunkt end før. Et sammendrag af målene, der er optaget i både herrernes og damernes turnering, kan ses på pokalturnering.dk og på sydbank.dk/kvindepokalen.

Dermed har Sydbank i samarbejde med VEO gjort det muligt for alle amatørfodboldhold at se og analysere deres kampe – ligesom de professionelle gør. – Det er de færreste fodboldspillere, der nogensinde har set sig selv spille fodbold, og vi glæder os som sponsor over at kunne være med til at bringe de lokale helte frem i rampelyset, så det ikke altid er de store stjerners gode mål, tacklinger og smukke afleveringer, der fremhæves, siger Sydbanks Nicolai Fl. Frederiksen. 

Filialdirektør, Lars Jensen. Sydbank. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Også glæde i Fredericia

Den lokale Sydbank chef, Lars Jensen, er også meget glad.

“Som gammel fodboldspiller, synes jeg selvfølgelig at det er en fornøjelse, at vi er hovedsponsor for netop pokalturneringen. Det er vores job som bank, at være med til, at sikre det økonomiske fundament, så vores kunders drømme kan blive til virkelighed,” siger Lars Jensen og fortsætter:

FC Fredericia – Silkeborg IF. Pokalsemifinale 25/4. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Det er, for mig, på en måde det samme Sydbank Pokalen drejer sig om. Muligheden for, at drømmen bliver realiseret. Drømmen om, at komme langt i turnering, lave overraskelsen, møde et af de helt store hold, mediedækningen, mange mennesker på stadion – ja der er mange ting, som pokalturneringen giver lov til at drømme om. Ind i mellem bliver drømmen en realitet, og de øjeblikke husker vi hele livet.”

Han slutter:

“Vi er jo så ovenikøbet så heldige her i Fredericia, at vi har en god historik med at nå langt i turneringen. Vi glæder os til at følge med i resultaterne igen i år, og ønsker alle klubberne i området held og lykke i turneringen.”

Folkefester landet rundt

Det nye koncept har blandt andet allerede ført til mere end 40 lokale folkefester landet rundt, hvor Sydbank har stået for at facilitere begivenhederne. Dermed er det lykkedes at genoplive pokalturneringen og opnå større opbakning fra fodbold-Danmark med det nye fokus på de små klubber. – Gennem vores filialer har vi været til stede lokalt for at hylde de lokale heltes drømme om at gøre det umulige muligt. Noget, der matcher Sydbanks værdier rigtig godt, siger Nicolai Fl. Frederiksen. 

De små mini-pokalfinaler indeholder en række sjove aktiviteter og remedier for både spillere og tilskuere – blandt andet en fanzone, kåring af kampens pokalfighter og en pokal, som vinderne kan løfte efter kampen.

På den måde får både spillere og tilskuere et strejf af magien fra en pokalfinale at føle. 

d- Selvfølgelig er der langt fra serie 6 til Superligaen, men med det nye koncept er drømmen om at spille en pokalfinale nu bogstaveligt talt rykket et skridt tættere på, når vi gennem turneringen har kastet stjernestøv ud over en række lokale opgør og forvandlet dem til mini-pokalfinaler, fortsætter Nicolai Fl. Frederiksen.

FAKTA

Pokalturneringen, som vi kender den i dag, er blevet afholdt siden 1954. Den første finale blev spillet iKøbenhavns Idrætspark i 1955. Inspirationen til turneringen er hentet fra den engelske FA Cup.

Turneringen er den eneste herhjemme, der spilles på tværs af rækker, og dermed giver den amatørermulighed for at spille mod de store klubber i dansk fodbold.Finalen spilles som hovedregel på Kristi Himmelfartsdag i Telia Parken i København.

Ud over æren ved at vinde turneringen får pokalmesteren også en plads i kvalifikationen til Europa League, hvor vinderen går ind i anden kvalifikationsrunde.

AGF er det hold, der har vundet turneringen flest gange med ni pokaltitler.

http://bit.ly/sofielindelecture