Forside Fredericia Swinging Feetwarmers Jazz Band gæster Tøjhuset

Swinging Feetwarmers Jazz Band gæster Tøjhuset

DEL

I 2015 havde 6. Juli Jazz- og Bluesfestival besøg af Swinging Feetwarmers Jazz Band – et af Nordtysklands bedste, traditionelle jazzbands, som er kendt og anerkendt for deres swingende måde at spille traditionel jazz på. Nu vender de efter kraftige opfordringer tilbage og spiller denne gang til frokostjazz i Tøjhuset lørdag den 21. oktober fra kl. 12.

Bandet blev grundlagt i 1990 af klarinettisten Gernot Johl. ”Fra Dixieland til Swing” er det musikalske tema hos de 7 medlemmer, hvor swing har lidt bredere plads. Tilhørerne vil meget hurtigt bemærke, at bandet har taget Eddie Condons stil til sig, og dette er absolut til publikums store begejstring. Frontlinjen består af trompetisten Eckard Gröhn trombonisten Volkmar Zech og klarinettisten Gernot Johl. Rytmegruppen, der sørger for et swingende drive, består af en af de bedste trommeslagere i det nordlige Tyskland, nemlig Ulrich Meletschus. Dertil kommer Hemmo Fakrenkrog på guitar, Norbert Suhr på bas og Thomas Franke på piano.

Alle musikerne er kendt i årtier på den Nordtyske jazzscene, og de er desuden kendt i mange lande udenfor Tysklands grænser. Swinging Feetwarmers Jazz Bands program omfatter bl.a. værker af kendte jazzmusikere som Louis Armstrong, Sidney Bechet, Duke Ellington og Count Basie. Fredericia Jazzklub lover publikum et uforglemmeligt gensyn med dette meget dygtige, tyske jazzband. Og som sædvanlig er fadøllene velskænkede og håndmadderne velsmurte.

DEL