I et læserbrev bragt i Fredericia Avisen den 6. juni kunne man læse, at næstformanden for SF i Fredericia opfordrer Byrådet til at betale penge tilbage til Staten. Penge som Fredericia kommune har fået af Staten fra Satspuljen. Connie Maybrith Jørgensen mener ikke, at pengene er brugt i overensstemmelse med formålet, som hun skriver ”denne kreative brug af satspuljemidler”, – og denne formulering undrer vi os meget over, da midlerne bruges efter lovens rammer og inden for det formål der er aftalt, og også fremlagt på møde med handicaprådet. Mon ikke denne påstand fra Connie mere er politisk spin?

Som medlemmer af Social- og beskæftigelsesudvalget og Byrådet vil vi pure afvise at der skulle være brugt midler der ikke understøtter formålet i dette projekt. Det er en mærkværdig påstand. Målgruppen for projektet er ganske rigtigt den beskrevne. Det fremgår af ansøgningen til Satspuljen og er også det, der blev forelagt for Handicaprådet og Social- og Beskæftigelsesudvalget. Det er også det formål, der løbende bliver fulgt op på og afrapporteret til Styrelsen på. I projektets styregruppe er Dansk Handicap forbund repræsenteret samt Business Fredericia. Der er på alle måder spillet med åbne kort, og inddraget vigtige aktører i bestræbelserne på at hjælpe vores borgere ud i et arbejdes fællesskab. 

At man som medlem af Handicaprådet ikke mener, at det er ’de rigtige’ handicappede, der er omfattet må stå for egen regning, hvad er ”rigtige” og ”forkerte” i øvrigt?  Vi vil blot endnu engang understrege, at vi betragter projektet, som meget vellykket, og stor respekt for vores medarbejdere der har ydet en stor indsats! En lang række borgere er kommet i arbejde og uddannelse og det er vi stolte af. 

Det er korrekt, at mange andre borgere også har brug for en hånd for, at kunne komme ind på arbejdsmarkedet. Dette behov bliver ikke mindre oven på Coronakrisen. Vi er derfor også stolte af, at der en lang række af øvrige indsatser og tilbud i vores jobcenter. Vi arbejder hele tiden på at blive bedre og har lavet rigtig meget om i denne valgperiode – med det formål at få endnu flere Fredericianere ind på arbejdsmarkedet, og ikke mindst skabe et menneskeligt jobcenter. Hvis det skulle have interesse, er man velkommen til at komme og høre mere den 7. september til vores næste borgerdialogmøde – det tredje i rækken. 

Til slut vil vi gøre opmærksom på, at der pt. er 54 borgere i gang med revalideringsforløb. Til sammenligning er der 48 i Vejle kommune, 15 i Kolding Kommune, 14 i Middelfart Kommune og 5 i Vejen Kommune. Vi er nemlig enige i, at uddannelse kan være løsningen for mange ift. at komme i arbejde. Under Coronakrisen (perioden fra den 8.marts og til 8. juni) er 70 Fredericianere tilknytte jobcenteret gået i uddannelse. Det er en løbende indsats, som Corona ikke har formået at stoppe.

Peder Tind, Venstre           John Nyborg, Socialdemokratiet     Inger Nielsen, Dansk Folkeparti
Formand                             Næstformand                                       Medlem af udvalget 

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
4 måneder siden

Jeg vil ikke tage parti, det vil jeg lige først påpege

Men den statistiske metode Peder Tind og co bruger, den er ikke helt efter lærebogen.

Man skal inddrage tal ud fra populationen, det faktiske behov for revalidering i hver Kommune.

Hvis der f.eks. er et behov i Middelfart Kommune på 50 pladser og 15 har fået revalidering, mens behovet i Fredericia er 300 men “kun” 54 der får det, ja så bruges revalidering mere offensivt i Middelfart. Derfor vil jeg gerne se de tal også.

Ud fra de tal man har set fra Middelfart og Fredericia hidtil, så er behovet for revalidering i Fredericia stort, Middelfart har slet ikke de problemer som Fredericia har, det er bl.a. også derfor at Fredericia i 2018 modtog 295,5 mill kroner i udligning, mens Middelfart måtte af med 56,5 mill kroner, til bl.a. Fredericia *-), om de penge så ender i de rigtig lommer i Fredericia, det kunne være en interessant diskussion.

Søren Haastrup
Søren Haastrup
4 måneder siden
Svar til  Kenneth Jensen

Helt enig Kenneth… Vi har ikke alle tallene til at kunne udtale os om hvorvidt der er mange eller få… så det kunne være dejligt hvis alle tal blev lagt frem ud fra hvilke vi så kan have en debat hvor vi snakker ud fra samme tal og forudsætninger