Lasse Svan har to gange været med til at tabe til Sverige i knockout-kampe til slutrunder. Senest det skete var i EM-semifinalen 2018, hvor danskerne endte med at tabe til dem efter forlænget spilletid. Søndag mødes de to nationer i VM-finalen.

Aldrig før har Danmark og Sverige stået overfor hinanden i en finale. Danmark har været i otte finaler og Sverige har været i 16 finaler, og alligevel har de to nationer aldrig tørnet sammen, når guld og sølv skulle fordeles. Det ændres der på søndag, hvor det er to hold, der kender hinanden godt, der mødes, da de under slutrunden har boet på samme hotel.

»Vi har siddet i samme rum med dem indtil semifinalen og har så delt os op nu, formentlig fordi der blev mere plads. Jeg så godt kort nogen af dem til morgenmaden i dag, men talte ikke med dem. ‘Jeg har da tænkt mig at tale med dem, hvis jeg ser dem. Jeg tror, at de er meget glade for det de har præsteret. Det er velfortjent, at de er i finalen,« siger Lasse Svan.

Danmark tabte OL-kvartfinalen til Sverige i 2012 og i 2018 blev svenskerne endestationen til EM. Begge opgør var Lasse Svar med til, men det er ikke noget han tænker over.

»Nej, og jeg var også med til at vinde over dem til VM i 2019. Jeg kan også huske, at vi har vundet over dem andre gange. I semifinalen i 2018 var vi alle overrasket over, hvad Sverige var i stand til med det mandskab, da de var ramt lidt ligesom de er nu. Den fejl kommer vi ikke til at lave en gang til, selvom de på papiret har nogen spillere, der er lidt mere uprøvet i forhold til imorgen,« siger Lasse Svan, der håber at drage fordel af rutinen:

»Jeg håber, at det er en fordel. Når vi står på banen, så er det altid svært at se hvilken retning det går i, og så skal vi forbedre os på bedst mulige måde, og så er den ike længere. Vi skal bare ind og kæmpe, og så står vi forhåbentligt med pokalen til sidst«, forklarer han.

En kamp i kampen bliver Sveriges venstre fløj, Hampus Wanne, mod Lasse Svan. De to fløjspillere spiller til dagligt sammen i Flensburg-Handewitt.

»Han har spillet godt i den her turnering, og har generelt set spillet godt i nogle måneder, hvor han har været ustoppelig til tider, så vi skal kigge på, hvordan vi skal stække ham,« siger Lasse Svan om Wanne, der ved VM-slutrunden er den fjerdemest scorende spiller med 48 mål.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer