Rune Rask, Andreas Bai-Duelund og Emil Simonsen – trioen bag det snart 20 år gamle hip hop band, har over de sidste to uger spillet for fulde huse i henholdsvis Aarhus, København og Aalborg. Koncerterne, der alle høstede flotte anmeldelser og fik glassene til at dirre blandt publikum, har givet bandet blod på tanden til at trille ud med tourbussen endnu engang – og ifølge Suspekt selv, bliver der ikke skruet ned for energiniveauet, når bandet drager på tour til efteråret.

– Vi glæder os sindssyg meget til at komme ud på de danske spillesteder igen. Det er altid en fornøjelse, at komme ud på de danske landeveje – det er der Suspekt blev skabt og der vi hører til, hvilket også er grunden til, at vi betragter os selv som spillemænd, i ordets egentlig forstand, siger Emil Simonsen og fortsætter

– Vores benzin er at komme ud til koncerterne, møde vores fans og blive en del af stemningen. Vi har stor respekt for de mindre spillesteder og alle de mennesker der med stor dedikation og kærlighed til musikken, sørger for at musik som vores kommer ud til alle i det danske land – vi er stolte over, hvor vi er i dag, men det er ikke noget vi tager for givet og det kommer vi til at hylde på vores efterårstour.

Når Suspekt kommer til byen
Touren starter i Suspekts hjemby Albertslund, med en allerede udsolgt koncert den 27. oktober og den netop annoncerede ekstra koncert dagen. Efterfølgende skal de tre garvede hiphoppere stå på scenen til lige knap 20 koncerter rundt i hele Danmark. Men selvom bandet har været i gang i mere end 18 år, er begejstringen over endnu en tour på ingen måde svindende – tværtimod;

– Når vi tager på tour til efteråret, har ’100% Jesus’ været ude i et stykke tid og vi glæder os altid til at se, hvilke numre publikum har fået et forhold til. Det er for fedt at mærke den stemning de giver! Man kan forstille sig, at det bliver en lang og flot sommer med masser af natteroderi i teltene rundt omkring på årets festivaler – så mon ikke, at der er en oplevelse eller to at synge med på, når det igen er blevet mørkt og koldt og Suspekt kommer til byen, siger Andreas Bai-Duelund.

Søndagsbarn eller Kinky Fætter  
Nøgne nonner, slavedrenge og shots serveret i stilletter – det kan være svært at forudsige præcis, hvad der sker til en Suspekt koncert, men én ting er sikkert – når man forlader koncerten, er man et skridt tættere på de tre drenge fra Albertslund. Omdrejningspunktet for efterårstouren har også været et ønske fra bandets side, om at komme et skridt tættere på deres fans og på en lidt anden måde en vanligt. Det ønske bliver nu realiseret gennem et samarbejde med streaminggiganten Spotify, som har resulteret i et helt unikt Suspekt univers.

– Vi har sammen med Spotify udviklet en skør ide, der har været på tegnebrættet længe. I bund og grund handler det om, at dine lyttevaner afslører, hvilken type Suspekt supporter du er; er du eksempelvis et Søndagsbarn, Proletar, Søn Af En Pistol eller en beskidt Kinky Fætter. Det gør det muligt for os at se, hvilket hit der er det største i lige præcis den by vi er på vej til. Det rykker os et skridt tættere på vores fans og hvem ved, måske kan det endda få indflydelse på hvilke numre vi spiller hvor… Vi håber selvfølgelig på, at der er flest, som er drønhamrende liderlige, så vi kan få smidt tøjet undervejs, siger Emil Simonsen.

Gammelt bagkatalog og nyt familiemedlem 
”Væk med hotellerne” – sådan skal det være, hvis man spørger drengene selv. De har nemlig planer om en efterårstour, der i sandheden omfavner essensen i tourlivet, ved at droppe hotellerne og udelukkende bo på bussen undervejs.

-Vi planlægger at tage en masse udstyr med, så vi også kan lave musik undervejs og fange stemningen. Kan det lade sig gøre, kan mirakler muligvis opstå, både før, efter og under en koncert, siger Rune Rask og fortsætter

– Vi har efterhånden opbygget os et mastodontisk bagkatalog af slagere, så det bliver svært at sortere i hvilke numre, der skal have en plads på banen, når der kridtes op til kamp.

Trods et gammelt bagkatalog, har Suspekt flere gange bevist, at de ikke er bange for at forny sig selv og der er da også noget helt nyt på tapetet, når tourbussen ruller afsted til efteråret – som Suspekt selv beskriver det, har de nemlig fået et nyt familiemedlem i form af guitaristen Jakob Nyholm.

– Jakob har tuneret i 8 år med metalbandet Hatesphere, så han har en del erfaring og vildskab, som vi tænker passer lige ind i bamseøjet på Suspekt familien. Jakob startede faktisk som vores baggearsmand sidste sommer, så da vi måtte vinke farvel til Vodkalars, som spillede spaden før, faldt valget helt naturligt på Jakob. Han kender jo til alle tosserne og er i forvejen sovset godt og grundigt ind i vores grusomheder, afslutter Rune Rask.

Suspekt gæster Kolding den 23. november og Vejle den 25. november.

Bestil din billet her: https://100procent-suspekt.dk/