I den forløbne uge kunne Dansk Folkeparti markere sin 25-års fødseldag. Der var lagkage, sang og glade dage på Christiansborg, men det druknede i Folketingets Åbning og Morten Østergaards afgang som leder af De Radikale. AVISEN mødtes derfor med tidligere MF’er og nuværende Viceborgmester i Fredericia, Susanne Eilersen for at høre om fødseldagen og de 22 år, hvor hun har været med i partiet.

»De 25 år blev måske forbigået lidt i åbningstale og åbningsdag på Christiansborg, men det er rigtigt, at der er gået 25 år. Det er et parti i en rivende udvikling. Jeg er så heldig, at jeg har været med i 22 år. Det har været en spændende rejse, hvor det er gået fremad og fremad, men de sidste 1,5 år er det gået den anden vej, vi er måske lidt vingeskudt. Men vi er stadig et ungt parti, og jeg er stolt af den rejse, vi har været på. Jeg vil også gerne takke Pia Kjærsgaard for mange ting. Hun var årsagen til, at jeg kom med, men også inspirationen, der tog fat om problemenerne i samfundet, som ingen andre ville gøre noget ved. Bare se på Sverige, hvor galt det kunne gå. Hun har også været i modvind undervejs, hun er blevet udskammet for de ting, hun satte fokus på den gang. Men i dag er det blevet legalt at sige, at der er problemer med integrationen, og næsten alle partier på Christiansborg arbejder på at løse de problemer i dag,« fortæller Susanne Eilersen i dette interview.

»Jeg var selv valgt til Folktinget i en periode, hvor vi var støtteparti for Regeringen. Vi havde adgang til ministerierne, til alt det, der gør det lettere at være på Christiansborg. Det var en spændende tid. Det er nok sværere som parti at sidde udenfor, end når man er støtteparti eller i Regering. Vi havde hånden på kogepladen,« fortæller Susanne.

Se hele interviewet og hør, hvad der fik Susanne Eilersen til at melde sig ind.■

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hans Thomassen
Hans Thomassen
3 måneder siden

Lidt skuffende. Med alt den turbulens der har været og er om ledelse og styring af partiet, og hvordan man lokalt forholder sig til dette. Ikke et ord.
Det vil da også være interessant og høre hvordan man forholder sig til dette lokalt.???