Susanne Rydeberg startede i sommer en selvhjælpsgruppe op for bipolare. Den er kommet godt igang, men der er plads til endnu flere.

Fredericia AVISEN skrev i sommer om Susanne startede selvhjælpsgruppen, og det var derfor tid til at gøre status på projektet.

Inden selvhjælpsgruppen mødtes en mandag mødtes vi derfor med Susanne i Fynsgade 10b.

“Vi møder hver anden mandag, og der kommer mellem 5-13 stykker. Så sidder vi sammen i et par timer og drikker kaffe, taler om hvad der er sket siden sidst og lignende. Det er meget forskelligt hvad samtalerne handler om,” siger Susanne og fortsætter:

“Jeg har fået mange positive tilbagemeldinger om, at det er dejligt med et sted for ligesindede, hvor man kan komme og fortælle ting. Eksempelvis . kan jeg fortælle noget om min maniske periode, fordi man har lavet et eller andet. Så er det befriende at finde ud af, at man ikke er så tosset som man går og tror.”

Selvom Susanne er glad for sit selskab og de faste brugere af selvhjælpsgruppen, så er der plads til endnu flere.

“Man får et fællesskab, hvor man skaber nye relationer. Det er ikke kun her vi mødes. Vi skal fx til Brørup d. 11. november, hvor vi samler nogen biler og tager til et arrangement sammen,” siger Susanne og fortsætter:

“Lokalpsykiatrien blev præsenteret for idéen og sagde, at jeg kunne kontakte deres brugere. Jeg er sikker på, at der sidder folk i stuerne, som ikke tør komme af sted. Jeg vil gerne have, at folk bare dumper ind, når man vil komme.”

Hvad er dit mål med selvhjælpsgruppen?

“Mit mål er, at der kommer mere fokus på bipolare, så det ikke er så tabubelagt. Det mærker jeg selv tæt på fra familiemedlemmer, der ikke vil tale om det. Jeg spurgte fx mine forældre om de ved, hvad jeg fejler. De sagde nej. Jeg synes, at man skal tale åbent om det, og komme herned og blive taget godt imod” siger Susanne.

Hvad betyder det for dig, at selvhjælpgruppen er blevet taget godt imod?

“Det er jeg glad for. Der er personer, som når vi støder på hinanden, så har vi hilst på hinanden og talt lidt. Det er fx i C-byen, hvor vi har drukket kaffe sammen og skabt relationer, som er mere end de to timer her. Det er et frirum for mange at komme her,” slutter Susanne.

Om bipolar:

Bipolar lidelse kendetegnes ved, at der er forstyrrelser i stemningsleje og aktivitetsniveau, hvor der forekommer både maniske og depressive episoder. Under en mani vil man føle, at stemningslejet, uden grund, er forhøjet og kan variere fra ubekymret jovialitet til ustyrlig overstadighed. Opstemtheden ledsages af forøget energi med hyperaktivitet, som påvirker dagliglivsfunktionerne negativt i udtalt grad, både på det sociale-, arbejdsmæssige- og personlige plan. Ved depression vil man føle sig trist og nedtrykt. Man har nedsat energi og aktivitetsniveau, og evnen til at glæde sig og føle interesse er nedsat.

https://www.facebook.com/Klokken-814326898594119/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARCc9oUf5i-AY_kMUivxSHyQZJqDesoRPr9mYPJ9d3nrcJz7SY0q4tIJkLxeBjOPw-HikWw-0lnk4ihW
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer