Forside Fredericia Susanne elsker sommeren i Fredericia

Susanne elsker sommeren i Fredericia

DEL
Susanne
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN ser på Twitter at Susanne Eilersen elsker Danmark. Som fungerende Borgmester mens Jacob Bjerregaard får en velfortjent pause sætter vi Susanne Eilersen stævne til en snak om Fredericia og ferie.

Kulturjournalisten og Borgmesteren finder fællesfodslag begge som tilflyttere, og begge fra Djursland. “Vi har en fantastisk by, jeg føler mig som Fredericianer selv jeg kun har boet her i 22 år”, smiler Susanne.

Selvom Susanne kommer udefra har hun været i Fredericia byråd i 9 år, hun kender byen og dens udvikling. Hun er politiker med stort hjerte for Danmark og repræsentere Dansk Folkeparti både i folketinget og byrådet.

Men nu er der ferie fra folketinget og Borgmesterposten skal kun udfyldes i nødsituationer.

Østerstrand

Stranden fremhæves for at ligge tæt på. “Man kan bare lige gå derned og nyde udsigten til Strib og Middelfart, jeg går mest ture og sopper, jeg er ikke den store bader”, siger Susanne. Som så mange andre Fredericianere er hun ked af de ødelæggelser som Østerstrand står og har stået model til. Hun håber der kommer lidt selvjustits og at vi alle bliver bedre til at passe på Østerstrand. “Der bliver brugt mange penge på ødelæggelserne”, siger Susanne.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.
Volden

“Jeg elsker volden, jeg glæder mig til renovation og håber den bliver brugt og respekteret efterfølgende. Jeg er ked af den blev vejet for let for UNESCO verdensarvsliste. Vi må kigge på det og søge en gang mere”, siger Susanne. Det at der bliver arbejdet på et fæstningcenter er Susanne glad for, hun elsker at vi er en del af Danmarkshistorien. “Jeg elsker Danmarkshistorien og kulturen, det skal vi værne om”

Fæstningsbyen Fredericia, Fredericia Vold.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

 

Fredericia Teater

Susanne fortæller omkring hvordan en afvisning kan få hende til at blive glad på Fredericias vegne. “Vi bruger byen til at spise ude en gang imellem, og jeg har prøvet at komme sent hjem en torsdag aften hvor min mand og jeg ikke kan få bord. Når der er teaterforestillinger er alt optaget, har oplevet at personalet undrer sig over hvordan jeg kan være glad for at ikke få bord, men jeg synes det er så positivt at restauranterne er fyldte”, siger Susanne.

Læs mere efter annoncen…

https://fredericiaavisen.dk/annoncering-og-partnerskab/
Skal du være annoncør på Fredericia AVISEN? Kontakt os på 26 20 08 16 eller ad@fredericiaavisen.dk

Susanne fortæller om en ide hun synes er tiltalende men hun vil ikke tage æren for den alene. “Man kunne sagtens blande kultur og historie, bygget en samlet hus med både teater og fæstningscenter. Man må gerne tænke store tanker, det var sammen med Kurt Halling at ideen blev født. Han havde set noget ligende i USA, ham savner jeg lidt i byrådet”, siger Susanne.

Kanalbyen

Kanalbyen er ifølge Susanne et sted der er dejligt at gå en tur og se det blomstre. “Jeg kunne faktisk gode se mig selv bor der når børnene bliver ældre og plads ikke er så nødvendig. Der kunne jeg godt bosætte mig i fremtiden”, siger Susanne.

Kanalbyen, Frederikshuset.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.
Bøger

Her mens Susanne har ferie fra folketinget og kun træder til Borgmester posten hvid de røde lamper lyser, så bliver der læst nogle bøger. “Jeg kan godt lide at læse bøger, jeg her lige læst noget om Blekingegadebanden og vil gerne læse “Under Bjælken” af Kronprinsen”, siger Susanne. Hun har også lige læst I Bjørnens Klør af Henrik Mogensen en krimi om Christiansborg. Susanne bruger ofte tiden i toget på vej mod Christiansborg på enten bøger eller lydbøger, “det er en god måde at koble af”, siger hun.

Kongehuset

Susanne er royalist og synes kongehuset er uundværligt for Danmark. “Det er et stort brand for Danmark, jeg løb ikke selv Royal Run men synes det var en flot opbakning, vi er et folk der samles om Danmark”, siger Susanne.

Susanne Eilersen lover at passe godt på Fredericia mens Jacob Bjerregaard holder fri.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.