Det var en tilfreds gruppeformand for Dansk Folkeparti, der fredag aften stillede op til interview med Fredericia AVISEN. Specielt ældreområdet og Sundhedshuset har stået højt på ønskelisten – og her føler man sig imødekommet.

“Det føles rart, at vi har landet et forlig. Jeg havde nok set, at det havde været lidt sværere at nå enderne, end det endte med at være. Vi havde mange ting, som vi synes så svært ud, da vi fik præsenteret mulighedskataloget, derfor var vi i tvivl om, hvorvidt vi kunne være med eller ej”, lød det indledningsvist fra Susanne Eilersen, inden hun fortsatte:

“Men da vi så gik i gang med forhandlingerne så det meget lettere ud. Vi blev imødekommet på de fleste af de ting vi havde med. Det er ikke nogen hemmelighed, at ældreområdet var noget af det der har fyldt mest for os, i forhold til at det var der budgettet haltede. Vi var meget bekymrede for, hvordan ældreområdet skulle lykkedes – og hvis ikke det skulle lykkedes, så har DF svært ved at gå med i et budget”.

Hvor finder man Dansk Folkeparti?

“Jeg synes at mange af de ting vi har været ude med er taget ud af budgettet. Der er blandt andet musikterapeuten, der er veterankoordinatoren, der kun skal koncentere sig om veteranerne, fordi der stadigvæk er en borgervejleder. Demensområdet er taget ud igen, og stort set hele området med de ældre er fjernet fra mulighedskataloget”, svarede Susanne Eilersen.

“En af de ting vi har været bekymrede for var, at vi allerede nu havde oparbejdet en gæld på 20 millioner på ældreområdet. Den har jeg sagt hele tiden, at den kunne vi ikke finde. Den er blevet afskrevet med dette budget, og så er der ro på. Der er fundet yderligere 23 millioner til området”, fortsatte Eilersen.

Sundhedshuset får flere midler

“Så er der mit Sundhedshus, som vi ikke skal glemme. Vi er på et tidspunkt, hvor vi allerede nu kan finde penge fra Budget2019 der ikke er brugt, så når vi er færdige her, så kører vi helt vildt på. Så er der yderligere 40 millioner kroner næste år. Så vi kommer til at bruge mange penge, så vi forhåbentlig er tæt på mål når vi har brugt knap 70 millioner på det”, forklarede Susanne Eilersen.

“For det første betyder investeringen i Sundhedshuset meget for dem der bor i huset. De lever jo på en byggeplads. Det kan vi ikke blive ved med at forlange, at de skal gøre mange år frem. Vi skal også gerne have flere til at flytte ind. Vi har allerede forhåndsreserveret alle kvadratmeterne deroppe. Både med egne tilbud, men også med tilbud fra eksterne. Hvis ikke vi kan levere på det, så falder de måske fra igen – for de kan jo ikke blive ved med at vente i uendelighed”, lød det videre.

Du kan se hele interviewet med Dansk Folkepartis Gruppeformand, Susanne Eilersen, i klippet ovenfor.

http://bit.ly/rosalecture