Onsdag var der kaldt til borgermøde om det indgåede budgetforlig, der tidligere samme dag blev vedtaget i Fredericia Byråd. Gruppeformand for Dansk Folkeparti, Susanne Eilersen, er meget tilfreds med det borgermøde der blev afholdt i MesseC.

“Imponerende fremmøde”

Efter borgermødet fangede Fredericia AVISEN Susanne Eilersen fra Dansk Folkeparti til en snak om aftenen som helhed. Det var en meget positiv gruppeformand, der først og fremmest er meget glad for det store fremmøde.

“Vi har haft et borgermøde her efter budgettet, og jeg synes det er utroligt, at der er kommet så mange. Jeg er faktisk meget positivt overrasket over, hvor mange mennesker der er mødt op i dag for at diskutere med os hvad det er vi har vedtaget i budgettet”, fortalte Susanne Eilersen.

Til borgermødet blev de fremmødte inddelt i grupper, hvor de havde rig mulighed for at debattere indholdet af aftalen med byrådspolitikerne. Hos Susanne Eilersen var temaet sundhed, men på trods af et tildelt emne gik debatten stort set hele vejen over de politiske emner.

“Vi debatterede primært sundhed og Sundhedshuset, men folk vil altid gerne tale om alt muligt andet også. Vi var omkring seniorbofællesskab, omkring et nyt plejehjem – og sågar om hvorvidt vi ikke kunne lave en plads til autocampere ved stranden”, fortæller Susanne og fortsætter:

“Folk vil gerne diskutere med os – også udover det emne vi lige var sat på til i dag”

Demokratiet virker – men processen skal forbedres

Processen til dette års budgetforhandlinger har været anderledes end tidligere, og det har medført mange høringssvar – og det er Susanne Eilersen meget positiv omkring, selvom hun også pointerer, at processen næste år skal forbedres.

“Det gør, at demokratiet virker. Folk har lov til at give høringssvar – og jeg har aldrig set så mange høringssvar før. Nogle af dem var også kritiske, men det er godt for demokratiet, at folk tager så meget aktiv del i deres samfund og deres hverdag”, fortalte Susanne og fortsatte:

“Det er jo sådan noget vi som politikere skal navigere i. Samtidig er det også et pejlemærke for os, at sige hvad det er der virkelig betyder noget for borgerne”

“Jeg tror vi skal sætte os for øje, at det også kan blive svært i 2021. Demografien fortsætter, og vores skolebørn vil gerne have noget mere. Vi har lige hørt om, at vi har et efterslæb på at renovere vores folkeskoler. Så vi kan også sagtens blive udfordret næste år”, forklarede Eilersen.

“Derfor er jeg også glad for, at vi allerede har en ØK-aftale om, at vi sætter gang i processen allerede i foråret med at sige, hvordan vi egentlig vil have den nye budgetproces, fordi det har været lidt turbulent. Vi skal begynde at snakke om hvad vi kan gøre bedre, så budgetprocessen bliver bedre”, lød det videre.

“Vi vil alle sammen Fredericia”

Under Jacob Bjerregaard har det været sædvane, at der står 21 byrådsmedlemmer bag de indgåede budgetaftaler. Dette gør sig også gældende denne gang, hvor Borgmesteren for sjette gang lander et forlig med alle byrådets medlemmer. Det viser meget om ham, men også om resten af byrådet, lyder der fra Eilersen.

“Det siger mig, at vi alle sammen gerne vil byen. Men det betyder også, at der er nogle ting vi prioriterer hver især, men det siger mig også at vi har en Borgmester, der gerne vil samle os og samle byen. Han vil gerne, at vi alle sammen går i samme retning”, siger Susanne Eilersen, og slutter:

“Det synes jeg også, at han skal have ros for, at han har lyttet og fundet de muligheder der er. Det synes jeg vidner om, at vi har et byråd der gerne vil udvikle Fredericia”.

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/78034?&q=a8ef615e-8314-4194-95e9-c81006923fd3&p=9099cd99-9590-40a7-b97a-0599c89ea5bd&ts=1568531319&c=billetten&e=201801&rt=Safetynet&h=f9786748333eb3595271bf4257ae4b11
Køb billet her
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer