Sundhedsudvalgsformand og Viceborgmester Susanne Eilersen efterlyser svar, opfordrer til ro og til sund fornuft. Men hun forstår godt, at det er svært lige nu for alle parter i befolkningen, da landet er ramt af Coronafrygt.

Flere læsere kan ikke forstå, at man gennemfører arrangementer i kommunens lokaler, for hvorfor kan man ikke spille fodbold på Monjasa Park med under 1000 mennesker og mulighed for at lave god afstand mellem tilskuerne, når Tøjhuset eksempelvis lukker dørerne op for bedsteforældre, forældre og børn i aften, når Den Kreative Skoles talenter indtager scenen.

“Det er svært. Jeg har selv også store overvejelser, både som politiker og menneske. Det er svært både for dem, der arrangerer og dem der skal til koncerter og foredrag. Det er vigtigt for mig at understrege, at det er vigtigt, at vi ikke går i panik, men jeg ville personligt overveje situationen fra gang til gang. Hvis man er ældre eller sygdomsramt, vil jeg klart anbefale, at man bliver hjemme. Der er pt. ikke nogle ordentlige retningslinjer. På den ene side sætter man meget i værk, men vi må hellere være for sikre, man kan nemlig ramme nogle borgere, der er modtagelige for at blive smittet,” fortæller Susanne Eilersen og uddyber:

“Jeg forstår også det ulogiske i, at 1000 på et stadion er bedre end 200 tætpakkede gæster i Tøjhuset, men jeg er ikke læge, så jeg kan ikke give et klart svar. Der er 100.000 dilemmaer. Helt ærligt, så må man følge sin mavefornemmelse i disse dage.”

Kunne politikerne sige det tydeligere her?

“Ja, det kunne man helt klart, men det er virkelig kompliceret. Hvis man lagde op til at lovbestemme aflysninger, så vil det koste staten mange penge, fordi man bliver økonomisk forpligtet. Jeg er samtidig overbevidst om, at de samfundsøkonomiske konsekvenser bliver store. Det kommer både til at koste den enkelte virksomhed – små som store, men også staten. Det kan blive værre end den økonomiske krise i 07-08. Måske er det også derfor, at Regeringen trækker lidt på det,” svarer Susanne Eilersen.

Dansk Erhvervs Adm. Direktør Brian Mikkelsen efterlyser handling fra politikerne, hvordan skal erhvervslivet forholde sig?

“Jeg forstår ham godt. Man skal som erhvervsdrivende give lyd hvilket de også gør lige nu via organisationerne, og så må Regeringen sætte nogle retningslinjer og være mere konkret omkring, hvad man må og ikke må. Det ville også gøre det nemmere for os ude i kommunerne,” siger Susanne og slutter:

“Vi har, som I har skrevet, et møde senere i dag, hvor byrådet samles for at drøfte situationen, og ikke mindst blive klogere. Vi får en større briefing, så måske blive vi klogere. Det går virkelig stærkt lige nu, så vi har ikke nået at sætte os sammen og træffe nogle beslutninger. Men det er vigtigt at slå fast, at vi ikke skal gå i panik. Vi skal sørge for at beskytte mennesker i den større riskogruppe; ældre, syge, kol-patienter, patienter i kemobehandling etc. Så skal vi bruge fornuften og tage et medansvar overfor vores medmennesker. Vi skal undgå at give et knus, give hånd – selvom jeg er stor fortaler for at hilse. Vi er i en undtagelsessituation her, så vi skal vaske hænder og spritte godt af, og ellers leve nogenlunde normalt.”

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer