Formanden for Fredericia Lærerkreds, Per Breckling (PB) retter for tiden den ene bredside efter den anden mod borgerlige politikere, medens han freder sit eget parti – Socialdemokratiet.

Selvynk er der mere end rigeligt af, når PB fremhæver at ”folkeskolelærerne arbejder i et usikkert og utrygt arbejdsmiljø som følge af Corona, hvortil kommer eksorbitant mange forandringer med ekstremt kort forberedelses- og implementeringstid”.

Velkommen til virkeligheden! Jeg håber der er mere smil på læben og overskud når de yngste borgere – eleverne i Folkeskolen – møder lærerne der som PB udtrykker det ” yder kæmpestore indsatser”. Nu er det jo ikke frivilligt arbejde som lærerne yder, og det er netop her årsagerne til PB`s udskældning af Borgerlige politikere i virkeligheden har grund. PB trækken en direkte linje mellem skatteyder betalte goder til lærerne og lærernes sygefravær ”lærernes sygefravær ligger markant under gennemsnittet og har gjort det siden 2015, det kunne tænkes at have en sammenhæng med et fælles aftalt forståelsespapir”. Med den logik og selverkendelse ligger det altså sådan at når lærerne efter PB`s opfattelse ikke tilgodeses for ”eksorbitant mange forandringer m.v” stiger antallet af sygemeldinger. Altså surhed er lig med retten til sygemelding.

Midt i det selvforskyldte rod og blandingen af stokkeslag og offentlig udskamning af borgerlige politikere, forsøger PB at presse (blå) politikere til at ”investere i Folkeskolen” og forbedre lærernes vilkår.

Hvorfor vælger 20% af byens elever/forældre folkeskolen fra? Hvorfor er det tal stigende til 30% i 2030 (iflg. notat fra Direktionen/Fredericia Kommune). Hvorfor mener PB at det er lærernes vilkår og ikke det læringsmæssige indhold der skal styrke folkeskolen. Er svaret i virkeligheden det, at folkeskolen som helhed kan lære af det private skole område, eller er det i virkeligheden bare lærernes egne interesser der skal plejes, og endelig af hjertet “tak” for at du offentlig belærer (blå) politikere om danske arbejdsmarkeds- forhandlings og aftaleforhold, det var ”nyt”!

Når det er sagt, vil jeg nævne, at jeg på mandagens byrådsmøde stemte for at vi anvender 340 mio. kr. til folkeskolen for at kompensere for mange års svigt på vedligeholdelsesområdet.