Vejle Boldklub og klubejer Andrew Zolotko har efter gårsdagens kamp mod Viborg valgt at stoppe samarbejdet med cheftræner Peter Sørensen. Beslutningen er truffet på baggrund af en overordnet vurdering af holdets nuværende potentiale og udtryk og et strategisk perspektiv rettet mod fremtiden.

Andrew Zolotko, bestyrelsesformand og hovedaktionær i Vejle Boldklub, takker Peter Sørensen for den helhjertede indsats gennem hans tid i klubben.

– Peter Sørensen har gennem hele forløbet arbejdet hårdt og ambitiøst med den opgave, han har været sat på. Jeg vil gerne takke Peter for indsatsen og den måde, hvorpå han har ageret i Vejle Boldklub. Det er altid min opgave at have et kort og langt sigte på klubbens udvikling, og jeg mener, at holdet har et større potentiale i sig, end vi har set i foråret indtil nu, fortæller Andrew Zolotko og fortsætter:

– Jeg vurderer, at hvis vi både skal jagte overlevelsen og samtidig tænke strategisk fremadrettet, så er det nu, vi skal skifte på cheftrænerposten. Jeg tror på, at det både på den korte og lange bane er tid til, at Vejle Boldklub bliver endnu mere defineret i sin retning og sin tilgang til spillestil, og det første skridt tager vi nu.

– Jeg anerkender, at vi i denne sæson som klub har haft et udtryk, som ikke er det, vi gennem de sidste fem sæsoner er kendetegnet ved. Jeg har som hovedaktionær det største ansvar for at handle på det, jeg vurderer, er det rigtige for Vejle Boldklub, udviklingen og ambitionerne på den lange bane. I den opgave er denne sæson ikke repræsentativ for det, Vejle Boldklub og mit ejerskab er og står for, og for at ændre den kurs har jeg taget denne beslutning og søsat yderligere initiativer for at lære af de fejl, vi har begået, fortæller Andrew Zolotko.

Vejle Boldklub præsenterer sin nye cheftræner inden længe, og samtidig fortsætter Steffen Kielstrup og Claus Nørgaard som vigtige elementer i det nye trænersetup.