Fredericia AVISEN elsker fodbold, og det er en af de ting som kan få sindene i kog på den lille redaktion. Vi er tre som elsker spillet med den lille runde læderbold og vi holder med hvert sit hold i den bedste række.

En ny sæson er sparket i gang, det er lidt ligesom når køerne efter en lang vinter kommer på græs om foråret, der er kådhed og premierenerver. Hvem har lavet de rigtige justeringer med transfers? Hvordan ser det op med oprykker holdene? og i det hele taget er det bare en forløsning at bolden ruller igen.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det nye format byder på en fredagskamp, ingen kampe på lørdage, fem kampe søndag og så en mandagskamp. Selvom der mangler en kamp i aften mellem Hobro og AGF, så ser vi lidt på starten af Superligaen.

FC Midtjylland – Esbjerg

Fredagskampen stod mellem FC Midtjylland – Esbjerg og blev en målfattig affære. FC Midtjylland kunne ikke præstere på samme måde, som det hold de var da de blev nummer 2 i Superligasæsonen 18/19. FC Midtjylland var godt spillende i første halvleg også løb det lidt ud i sandet. Kort tid efter de 90 minutter er slut scorer indskiftede Mikael Anderson.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Sønderjyske – Randers FC

Sønderjyske fik i slutningen af sidste sæson “GULD” Glenn Riddersholm som cheftræner og hvordan ville holdet se ud nu hvor han har haft mere tid med holdet. Sønderjyske så overraskende gode ud, og hvor deres spillestil til tider har været kønsløs og effektiv, så er der kommet andre boller på suppen. Det bedste Randers FC kom med var deres nye trøjer, de så godt ud, men som Randers FC spiller var de selvfølgelig tæt på at stjæle sejren. Sønderjyske starter med en hjemmesejr og 3 point, de vinder med 2-1.

Horsens – FC Nordsjælland

Der var mange skriverier inden dagens kamp og hvor Horsens stod, hvordan var deres udtryk i denne sæson. Ligeså var der masser af tale om FC Nordsjælland, kunne de igen klare at sælge deres store talenter og så stadig spille flot og dominerende fodbold. Et kort kig på den kamp giver klare signaler, Horsens går en svær sæson i møde igen og FC Nordsjælland har et Narniaskab hvor de ruger nye talenter. FC Nordsjælland vinder sikkert 0-3 og de ser igen spændende ud til at måske drille 2. pladsen.

Lyngby – Aab

Det er altid fedt at se et oprykkerhold, specielt når vi selv har Fc Fredericia i 1. division. Sidste sæson vandt Fc Fredericia 2 ud af 3 kampe mod Lyngby. Aab har sejlet rundt de sidste par sæsoner og det ser ud som om at ruten fortsætter, de fik en fodboldlektion i Lyngby. Lyngby bliver et spændende bekendtskab med 40 procent af spillet slår de ueffektive Aab 2-0.

OB – FCK

OB har lidt i nogle år været en skygge af sig selv, og FCK er pengemaskinen der moser de små, køber deres spillere og er Superligaens flagskib ud i Europa. FCK har igen været ude og hente de bedste spillere og nu skulle vi se deres nye hold. Det blev en mareridtsstart for FCK efter 31 minutter var de danske mestre bagud med 2 mål. Skal man være mester så må der ikke smides nogle dumme point væk, og det ved FCK. De fik vendt det til 2-3 og kunne forlade Odense med 3 point.

Brøndby i kamp med deres ærkerivaler fra FCK. Foto: Lars Ronbog, Getty Images

Brøndby – Silkeborg

Et spørgsmål der fylder er, hvornår får vi Brøndby tilbage til deres storhedstid? Der har været momenter og mod Silkeborg som er oprykkere kunne det være en god lejlighed til at komme godt fra start. Det var lige præsis hvad Vestegnens drenge havde tænkte sig, de vandt en sikker sejr over Silkeborg på hjemmebane med 3-0.

Hobro – AGF

I aften spilles den sidste kamp i første runde, og det går mere stille for sig en både tv-seere og fans kunne ønske sig. AGF fans har besluttet at lave en stille protest under opvarmning og første halvleg mod Hobro. AGF har fået fordelt flest fredag og mandagskampe igen for anden sæson i træk og det går protesten ud på at vise det er svært for fans at nå frem en mandag eller fredag aften.

Christian Ege Nielsen kunne være en spændende profil i Superligaen, Fc Fredericia har chancen igen i år. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Alt i alt ser det ud som en Superliga der kommer til at byde på masser af spændende opgør og dramatik. Mit forsigtige bud på en top 3, kun baseret på første spillerunde, tør jeg godt at komme med.

Mester i Superligaen sæson 19-20

  1. FCK
  2. Brøndby
  3. FC Midtjylland
www.fcfredericia.dk