Vi går en kold tid i møde, og det er tid til at ruste bilen til kampen mod glat føre. Mange danskere udskyder dækskiftet til frosten allerede har sat ind, og det betyder forringet trafiksikkerhed, men også betydelig kø på autoværkstederne, når bilisterne alle skal have skiftet dæk samtidigt. Hos Super Dæk Service i Fredericia prøver man at komme problemet til livs.

Derfor skal du skifte tidligt
Mange tror fejlagtigt, at vinterdæk kun har betydning for kørslen, når der er sne- og isglatte veje. Det er dog helt forkert. Faktisk burde alle skifte til vinterdæk allerede når gennemsnitstemperaturen kommer under 7°. Sommer- og vinterdæk er nemlig lavet af forskelligt type materiale, som egner sig til forskellige temperaturer. Vinterdæk er lavet af en gummiblanding, der giver et blødere dæk, hvilket sikrer et bedre vejgreb under kolde temperaturer.

Vinterdæk redder liv i vintervejr
Selvom der allerede er gevinst ved at skifte til vinterdæk tidligere, så mærkes den helt store forskel typisk, når vintervejret rigtig tager fat, og vi får sne på vejene. En FDM-test viser, at bremselængden ved 80 km/t på sne/fugtig vej før saltning bliver hele 20 meter kortere, hvis der er vinterdæk på bilen:

”Man kan undgå nogle alvorlige ulykker, hvis man husker at skifte vinterdæk i tide, og så er det også vigtigt at man tjekker sit dæktryk jævnligt, så man har det bedste vejgreb og den bedste bremseevne”, siger Mads Bryde fra afdelingen i Fredericia, der desuden anbefaler, at man får en fagmand til at foretage dækskiftet.

Undgå ventetid når kulden kommer
Tidligere erfaring viser, at kulden ofte kommer som en overraskelse for mange bilejere, der som følge deraf alle valfarter til landets autoværksteder samtidigt, og det giver en masse unødig ventetid. Super Dæk Service i Fredericia tilbyder lige nu stærke priser på vinterdæk, dækhotel og hjulvask og håber derved, at borgerne i Fredericia vil være tilbøjelige til at skifte bilens vinterfodtøj lidt tidligere end normalt.

Mads Bryde ser frem til at tage imod de mange biler i den kommende tid, så de danske bilister kan komme sikkert gennem vinteren.