Den 17. januar blænder Fredericia Vinhandel og Super Brugsen Erritsø op for en portvinssmagning, hvor særligt udvalgte portvine kombineret med lækkerier fra delikatessen forkæler smagssanserne.

Det er en tidlig morgen i december, og Martin Frost Jørgensen fra Super Brugsen låser op til mødelokalet, hvor han sammen med Henrik Petersen fra Fredericia Vinhandel har inviteret til et lille pressemøde med Fredericia AVISEN for at fortælle om det lokale samarbejde mellem to passionerede vinhandlere.

”Vi er gået sammen om at levere en masse gode sager til fredericianerne. Vores samarbejde har stået på i en del tid nu, og det betyder, at vi begge kan sælge den fulde pakke,” indleder Brugsuddeler Martin Frost Jørgensen og uddyber:

”Samarbejdet gør, at Henrik og jeg med fokus på kunderne kan hjælpe med almindelige og specialprodukter, og dermed holde handlen lokalt til gavn for vores loyale kunder.”

Det er Henrik Petersen meget enig i.

”Vores vision er at holde det lokalt, så lokalt som muligt. Vi bor samtidig tæt på Super Brugsen, vi har to drenge, der spiller fodbold i EGIF og vi handler vores dagligvarer her, derfor synes jeg, at det var oplagt med et samarbejde, hvor vi som vinhandel i hjertet af Fredericia får mulighed for at tilbyde en større palette, som f.eks., da vi havde en stor vinsmagning i ADP Lounge,” siger Henrik Petersen og fortsætter:

”Dengang var det Martins dygtige kolleger, der producerede den lækre mad, og det var så populært, at mange stadig nævner arrangementet for os. Vi har 10 minutter mellem hinanden, så det er vigtigt og fantastisk, når vi kan bevare handlen i byen i almindelighed, men i særdeleshed, at vi kan servicere vores kunder bedst muligt, samt sælge den fulde pakke.”

Denne 17. januar bliver multisalen i Erritsø Idrætscenter lavet om til en portugisisk havneby, når lækre retter fra Super Brugsens delikatesse bliver kombineret med gode portvine fra begge vinhandlere, men vi er nødt til at høre dem, hvad det er portvinen kan.

”Jamen, jeg vil sige det således. Jeg elsker rødvin, men forguder portvin,” siger Henrik. Det bringer smilet frem hos Martin.

”Det er bare de bedste sager, de bedste dråber, og vi tager et stort udvalg med, som jeg er sikker på, at alle bliver glade for, og vi har nok med, siger Martin.

Har portvinen fået et comeback?

”Den har aldrig været ude, den har måske været mishandlet, hvorfor mange siger, at det var noget mormor og morfar drak. Det var det også, men det var måden, den blev drukket på, der var forkert. Den blev måske åbnet ved en særlig lejlighed, som Julen, og så åbnet næste Jul. Det holder ikke, så smager den ikke godt. Den skal drikkes frisk,” fortæller Henrik.

De to glade portvinselskere bytter et par flasker, den ene til en kunde i Brugsen, den anden til en kunde hos Fredericia Vinhandel, og så er det tid til at åbne forretningerne, så der ønskes en god dag til alle parter og på Fredericia AVISEN ser vi frem til mødet med de to den 17. januar.

Vil du med til portvinsdagen, så koster det 499 kr. For den pris får du smagt på flere gode portvine, bliver bespist, hører et foredrag med en portvinsekspert og får en flaske portvin med hjem. Billetter kan købes Fredericia Vinhandel og Super Brugsen i Erritsø.

https://lecture.dk/event/michael-teschl-6-2-2020/

Leave a Reply