Sune Nørgaard har i længere tid været et kendt ansigt i Fredericia, kendt som en mand der tør sige sin mening – også om det der er svært. Han har været en af de største stemmer i debatten om ‘Morfinbyen’, han har taget mange tæsk og kommentarer, men han er en mand der står op for det han tror på. Nu tror han på, at han kan være med til at sikre SF en solid placering i Fredericia Byråd.

Jeg stiller mig til rådighed for at blive spidskandidat for SF i Fredericia til næste års kommunalvalg

Sune Nørgaard, opstiller til Spidskandidat hos SF

Sune Nørgaard har i et stykke tid været klummeskribent her på Fredericia AVISEN, for han tør sige og skrive sin mening. Det vil også være tilfældet, når han nu efter længere tids overvejelser har valgt at stille op som kandidat til det kommende kommunalvalg. 

“Det der motiverer mig mest er, at vi skal have et stærkt SF i Byrådet her i Fredericia. Vi sidder ikke i byrådet i øjeblikket, og jeg mener, at SF i Fredericia har mange positive ting at byde ind med. På opstillingsmødet bliver spidskandidaterne valgt, og jeg håber at jeg bliver en af dem. Jeg mener helt bestemt, at jeg har noget faglighed og noget viden på socialområdet, særligt omkring kriminalitet og misbrug, som vi i høj grad kan drage nytte af i Fredericia”, siger Sune Nørgaard.

Hvor kommer interessen for politik fra?

“Jeg har altid interesseret mig for politik – særligt socialpolitik og retspolitik. Men der er også en masse mennesker der har opfordret mig til at gå ind i politik, men med min fortid har jeg tænkt, at det ikke var et sted for mig. Omvendt synes jeg også, at det politiske er blevet for akademisk efterhånden, og der tror jeg der er vigtigt, at vi får nogen ind der har været helt ude. For det er der hvor virkeligheden er. Jeg har altid fået at vide, at jeg har noget man ikke kan læse sig til. Nu har jeg også læst – så nu må jeg jo stå ret godt”, siger han med et grin.

Praksis er ingenting uden teori – men teori er slet ingenting uden praksis

Sune Nørgaard, opstiller til Spidskandidat hos SF

“Jeg synes jeg har noget at byde ind med, særligt indenfor forebyggelse af misbrug. Jeg har været neget aktiv i debatten omkring Morfinbyen. Jeg er blevet udskældt fordi nogen mener, at jeg har brandet byen som en misbrugsby”, siger Sune.

Men lad os være ærlige, vi kender alle til udfordringer, men vi har ikke turdet tage hånd om byen

Sune Nørgaard, opstiller til Spidskandidat hos SF

“Nu er byen i vækst på mange områder, så er det på tide at vi tager hånd om mange de sociale problemer vi har”, fortsætter han.

“Det er ikke mig der har opfundet navnet Morfinbyen, der er misbrugerne selv. Derfor er det også vigtigt, at vi som samfund er vores ansvar bevidst. Der er ingen tvivl om, at skævheden i samfundet bliver større og større, og det er jeg stor opponent imod”, slår Sune Nørgaard fast.

Hvorfor blev det lige SF?

“Jeg ligger helt på linje med SF’s generelle politik, både på ældre- og handicapområdet, på klimapolitikken og så videre. Så på den måde ligger SF lige til højre benet for mig”, svarer Sune uden den mindste tøven. 

“Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel. Jeg mener selv jeg har budt ind med meget. I og med at der er skabt fokus om problemet gør, at det er mindre tabubelagt. Jeg tror ikke at nogen ønsker, at vi ikke kommer i bund. Vi kommer aldrig helt i bund, men vi skal gøre noget ved det, så de kedelige tal i misbrugsanalysen bliver gjort til skamme”, fortsætter han.

Du sagde tidligere, at din fortid har holdt dig fra politik. Hvad har ændret sig?

“Jeg er kommet videre fra min fortid. Jeg tænker ikke over hvor jeg var engang. Jeg bruger det jeg kan til at drage det ind i et relevant omfang. Jeg er vokset op med psykisk sygdom, misbrug og døden som følgesvend. Jeg ved hvordan det er at være socialt udsat. Det er bare svært, hvis ikke man har et robust netværk der kan præge en i den rigtige retning. Der føler jeg, at vi i høj grad skylder noget til samfundets svageste. Dem vil jeg gerne være talerør for”, svarer Sune.

“Havde jeg ikke været med til at sætte fokus her, så ved jeg ikke hvor vi havde været. Det er ikke for sjovt, at der bliver sat mange penge af, selvom det ikke er nok. Jeg har forsøgt at få flere ministre i tale, fordi der er nogle skævheder i forhold til ulovlig receptpligtig medicin. Der er lav straf og høj avance, hvilket giver et stor incitament for et ulovligt marked”, forklarer han og fortsætter:

“Lægerne er heldigvis begyndt at gribe i egen barm og laver skærpet tilsyn ved morfin på recept. Det er fint, fordi dem som ikke har behovet bliver pillet fra. Men omvendt er der også kronisk syge, hvor det er til stor irritation. Men så har det illegale marked øjnet profitmulighed, og der er aftaler med tyske apoteker under bordet. Der er også stor interesse i Balkan for at lave kopi-produkter. Det er russisk roulette med sit liv hver gang”.

Hvordan ser du en løsning på udfordringerne her i Fredericia?

“Først og fremmest er der flere politiske områder der skal i spil med en stor tværkoordineret indsats. Vi ved allerede fra børenenes helt tidlige alder hvem der får problemer i livet. Allerede der skal der sættes ind. Der skal være bedre normeringer og større faglighed. Det er blot én af delene. Så er der inklusionen, som jeg ikke er stor fortaler for. Alle børn og unge har krav på en uddannelse i det omfang de magter. Man forsøger at normalisere nogle ved at smide dem ind i ‘almindelige’ klasser, og så føler de sig først udenfor. Det går måske lidt for hurtigt”, siger han og fortsætter:

“Jeg var for nyligt nede i Demokraticontaineren, og her blev det fortalt, at der er 80-85 unge der ikke har noget at give sig til i aftentimerne. Jeg ved godt der er aftentilbud to gange om ugen, men vi mangler et sted herinde for voldene, hvor de unge mennesker kan være. Jeg har talt med flere pædagoger, der bakker fuldt op om det. Vi har allerede lokalerne, men ikke alle er velkomne der”.

“Jeg ønsker, at fritids- og ungdomsklub kulturen fra 80-90’erne tilbage, så de unge kan være sammen under kontrollerede forhold. Det var dengang en af den tids socialpolitiske succeser og der er evidens for at det forebygger udsathed blandt unge”, supplerer han. 

Det er et potent emne Sune bevæger sig ind på, og et område med mange følelser fra de eksisterende aktører. Men det er Sune ikke så bange for, “jeg har meget brede skuldre”, som han selv siger.

“Jeg tager til enhver tid et politisk slagsmål hvis det er påkrævet og jeg mener det er rigtigt. Jeg har ingen ambitioner om at lægge mig ud med alle, og jeg har ingen personlig forfølgelse af andre partier, men hvis noget er åbentlyst forkert, så synes jeg man har pligt til at tage debatten”, siger Sune og fortsætter:

“Vi har ikke noget ønske om at bryde op med nogle partier. Vi har fokus på vores egen politik, som vi forhåbentlig kan føre ud i livet”.

“Jeg mener, at jeg har noget jeg kan bidrage med lokalpolitisk og være med til at gøre SF Fredericia stærkere. Jeg er en holdspiller hele vejen rundt, og så er jeg meget lavpraktisk anlagt”, slår Sune Nørgaard fast.

Hvordan ser du frem imod den kommende valgkamp?

“Jeg går den her tid i møde med ydmyghed. Jeg ved godt, at jeg kommer ind i noget helt nyt. Jeg glæder mig til at komme ud og tale med folk. Jeg glæder mig også til, selve den demokratiske proces det er. Forhåbentlig kan folk se det fornuftige i det jeg siger, så jeg ikke bare har prædikatet brokrøv”, svarer Sune med et grin.

“Jeg vil gerne være de udsattes talerør her i byen. De udsatte kender mig og ved hvad jeg står for. Forhåbentlig vil der sætte deres kryds hos mig. Jeg tænker også, at noget af det med at gå i stemmeboksen er, at være motiveret for det og føle at der er en man reelt har en tiltro til kan skabe og løse problemer i ens dagligdag. Der tror jeg absolut, at jeg kan”, slår Sune fast.

Læs også om Sunes historie:

Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Stig Gerdes
Stig Gerdes
8 måneder siden

Sune, det er en modig, kraftig og nødvendig udmelding du kommer med. Jeg er enig i dine betragtninger og du får min stemme til valget. Du har skudt valgkampen igang, det er tidligt, men så har du god tid til at forklare dine politiske intentioner for byens borgere.
Jeg håber at din udmelding vil få de øvrige politiske partier til at tage handsken op, så navnet ” Morfinbyen” fjernes ved fælles politisk indsats. Fredericia er nemlig en smuk, idyllisk og velbeliggende by, der fortjener et bedre ry. Kunne Fredericia blive foregangs by i kampen mod social dumping, dumhed, uvidenhed,fattigdom, kriminalitet, misbrug af børn, narco og alkohol, o.a.? Det ville samtidig højne borgernes livskvalitet og bedre byens økonomi på sigt.
God valgkamp

YNAL KURT MADSEN
YNAL KURT MADSEN
8 måneder siden

ogsa mın stemme nestergang tıl sunu sikkert stemme er altid stemme socıaldemokrat

YNAL KURT MADSEN
YNAL KURT MADSEN
8 måneder siden

jeg er ogsa stemme nester gang er altıd stemme socıaldemokrat du faet stem pa mıg