Torsdag aften blev Sune Nørgaard valgt som ny spidskandidat for SF i Fredericia. Frem mod det kommende kommunalvalg i 2021 vil han sætte fokus på den demokratiske situation og de sager, han mener, der er problematiske i Fredericia Kommune.

Ved forrige byrådsvalg blev SF ikke repræsenteret i kommunalbestyrelsen. Det vil den nye spidskandidat for SF gøre noget ved, og han har allerede taget arbejdstøjet på. Nørgaard mener at Fredericia har brug for SF i byrådet, så der kan komme forandring og fornyelse i den politiske dagsorden, som han formulerer det. Efter valget som spidskandidat har han modtaget mange positive tilkendegivelser, og han er glad for valget:

»Jeg er ydmyg og stolt over at være SF’s nye spidskandidat, og jeg har tænkt mig at arbejde med fuld styrke for at vi får en ny kultur og forvaltningsånd i Fredericia Kommune. Vi får et meget kompetent hold i SF, der er klar til valgkampen, og vores kurs det næste års tid er lagt«, udtaler Sune Nørgaard.

En af hans største kritikpunkter er, at han mener der er for tæt parløb mellem forvaltningen og de valgte socialdemokrater. Samtidig har han i en række læserbreve og interviews stærkt kritiseret forløbet omkring Fredericia Teater, der i begyndelsen af 2020 gik konkurs:

»Der er mange udfordringer i Fredericia Kommune, blandt andet tror jeg ikke det er sundt for nogle at der er absolut flertal til et enkelt parti. Hvis de er enige med hinanden, så er løbet jo kørt. Socialdemokraterne sidder alt for mageligt i stolene, og det tror jeg vælgerne er ved at være trætte af. SF har ikke tænkt sig bare at være haleparti til Socialdemokratiet, men vil kræve ægte forandringer til gavn for byens borgere«.

Sune Nørgaard er klar til kamp (Foto: AVISEN)

På spørgsmålet om hvad Nørgaard forventer at kunne gøre anderledes i valgkampen, er han ikke i tvivl om, at der skal åbnes op for samtalen, også om de ting der ikke kører godt i Fredericia:

»Det er selvfølgelig en stor opgave vi står foran, når vi skal ud og tale om rigtig politik i den røde blok, fordi vi faktisk definerer den måde lokalpolitikken i Fredericia er blevet ført på de sidste 7 år som enevældig. Teatersagen er nok det mest kendte eksempel på den uheldige måde, det har udviklet sig på. For jeg har svært ved at se, at det her var sket, hvis der havde været åbenhed og redelighed i byrådet«.

Med valget af Sune Nørgaard forandres SF’s tidligere samarbejdspolitik sig også, og den nye spidskandidat vil kræve håndfaste indrømmelser på blandt andet det sociale område, hvis han kommer i byrådet:

»Det jeg ved vi kommer til at fortælle vælgerne er, at SF vil være en garant for at socialdemokratiet også er sociale, ikke kun af navn. Vi bør have en tværpolitisk dagsorden om at ændre på det socialdemokratiske styre, så byen kan få en tiltrængt fornyelse. Der er problemer på mange forvaltningsmæssige områder, eksempelvis Familieafdelingen og Jobcentret, og her tror jeg SF kan sikre en ny dagsorden. At vi samtidig også går tilbage i indbyggertal og altfor mange kun pendler til byen fremfor at bo her, det skal vi også ændre på. Man har efter min mening alt for travlt med at sige det går godt, og derfor glemmer man at nævne problemerne«.

Sune Nørgaard har fuld opbakning fra sin familie og venner, og han tror selv på at det bliver en hård valgkamp. I forvejen har han dannet en tværpolitisk alliance med Alternativet, hvor de samler underskrifter ind med krav om en undersøgelse af forløbet omkring Fredericia Teater:

»Den sag er klasseeksemplet på, hvad der er gået galt. Tænk sig at man står med gigantiske tab i millionklassen, og nærmest bare smiler til pressen. Det skal vi ændre på. Først og fremmest med at kræve en rigtig, ekstern undersøgelse, dernæst ved at kræve at de ansvarlige bliver fundet. Så det er på høje tid at SF kommer ind i byrådet igen, så socialdemokraterne får et ægte modspil«, slutter Nørgaard.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer