Tidligere i dag præsenterede regeringens et nyt reformudspil under navnet, “Tættere på II”. På pressemødet kom det frem, at Fredericia er en af destinationerne for et nyt nærhospital. Det glæder formand for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen.

Efter årtier med besparelser, nedlukninger og centralisering af sundhedssystemet i store kasser åbner regeringen op for, at den nære sundhed vender retur. I Fredericia er man klar – og man er allerede i gang, slår udvalgsformanden i Fredericia fast.

Arkivfoto fra indvielsen af Fredericia Sundhedshus. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen – AVISEN.

– Da jeg første gang hørte Mette Frederiksen tale om nærhospital, var jeg ikke i tvivl om, at sundhedshuset i Fredericia ville være optimalt at bruge, fordi huset i forvejen har rigtig mange kompetencer og funktioner. Vi kunne sagtens byde ind på flere opgaver, der betyder, at sundheden og de mere ambulante opgaver løses lokalt, siger Susanne Eilersen.

Hun er dog bange for, at regeringen overspiller med begrebet; nærhospital.

– Vi vil gerne have speciallæger, vi vil gerne stå for blodprøver, EKG, røntgen og de mere ambulante opgaver, men jeg tror, at borgerne forventer mere ved den lancering. Man får jo ikke et nyt sygehus i Fredericia. Men når det er sagt, så er det fedt, hvis man kan få et fuldt udbygget sundhedshus i Fredericia, hvor borgerne kan få den hjælp, de har brug for i det nære. Operationer og de større opgaver vil stadig være de store hospitalers opgaver, understreger Eilersen.

Godt for Fredericia

Sundhedsudvalgsformanden priser sig lykkelig for, at regeringen ser Fredericias vej.

– Fredericia er på forkant efter de ambitiøse initiativer, vi sammen tog i 2016.  Det betyder også, at vi er mere end klar. Det er godt, at Christiansborg har set det også.

Kan du forstå, hvis nogle borgere undrer sig over de mange penge, der er brugt på samme lokation, siden Fredericia Sygehus lukkede?

– Der har været forskellige regeringer inde over de nedlukninger og omstruktureringer. Når det er sagt, så er decentraliseringen her positiv. Jeg vil også sige, at hvis man fejler noget alvorligt, så skal man hen, hvor de bedste specialister er. Om man så kunne gøre noget i Fredericia for, at der kommer sengeafsnit igen, så pårørende kan være tættere på, ved jeg ikke, men det kunne være en ide at arbejde for det. Vi er klar til at gå i dialog om mulighederne, slutter Susanne Eilersen.