I Fredericia har Sundhedsudvalget besluttet, at overvægt er et af tre prioriterede områder. Reduktion af overvægt blandt børn, unge og voksne er ligeledes et af målene i den kommende sundhedsaftale i Region Syddanmark. I den forbindelse er Sundhedsudvalget blevet orienteret om projektet Fit for Kids.

Overvægt blandt børn er et stort og stadig stigende problem. I 2018 var mere end 14% af de 9-13-årige børn i Syddanmark overvægtige, og godt 3% var svært overvægtige. Overvægt kan have store konsekvenser for det enkelte barn og det enkelte individ på længere sigt. Og det har store samfundsøkonomiske omkostninger, som følge af livsstilssygdomme og –konsekvenser på længere sigt. Derfor er forebyggelse af overvægt, og indsatser målrettet overvægt vigtigt.

Foreningen Fit for Kids tilbyder børn i alderen 7-15 år, og deres forældre et vægttabsprogram med træning, kostvejledning, forældrecoaching og motivation og sociale events. Der er ingen krav til barnets vægt, og Fit for kids henvender sig derfor også til børn, der er inaktive, sårbare eller ikke føler, at de passer i de traditionelle idrætsforeninger. Forløbet er gratis, men forældrene, og gerne søskende er forpligtet til at træne med i den ene af de to ugentlige træningssessioner. Der er gode resultater af Fit for Kids program. Et videnskabeligt studie udført på Rigshospitalet viste i 2012, at det samlede program havde meget positive effekter på både fysisk sundhed (bl.a. vægt, BMI og insulinniveau i blodet) samt børnenes aktivitetsniveau og fysiske formåen. Andre positive effekter er, at en del af børnene efter et forløb i Fit for Kids, får lyst og mod til at starte i en traditionel idrætsforening.

Foreningen har eksisteret i Fredericia siden september 2018, og holder til på den tidligere Købmagergade skole, hvor der trænes tirsdag og lørdag. Der er løbende tilknyttet 20-25 børn og familier til tilbudet, og der har siden opstarten i september været ca. 45 børn og familier tilknyttet Fit for Kids. En stor del af de tidligere deltagere er fortsat i andre idrætsforeninger. 

“Det var meget inspirerende at høre på, og vi er i gang med at se på om der kan være økonomi i at uddanne instruktører til dem, da de pt. er tre, men godt kan bruge flere,” siger formand for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen, til Fredericia AVISEN.

Læs mere om Fit for Kids ved at klikke her.

http://www.fretri.dk/