Situationen i Danmark med den globale krise i forbindelse med coronavirus udvikler sig dag for dag. De danske myndigheder er nu begyndt at fokusere på beskyttelsen af de svageste borgere, selvom man endnu ikke har opgivet at inddæmre udbruddet.

“Vores strategi er fortsat at inddæmme smitten. Men vi skal indstille os på at se flere smittede i Danmark”, sagde direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm på dagens pressemøde. Meddelelsen kommer samtidig med at Tyskland har rapporteret de første to dødsfald på grund af coronavirus. Der er nu over 111.000 smittede i verden, og tallene stiger time for time.

Da danske myndigheder havde i starten af udbruddet ikke forventet, at det kom til Danmark. Men nu er det en realitet. Fra sidste uge har Søren Brostrøm regnet med at tallet ville stige. I dag er tallet gået fra 35 til 90 smittede danskere.

“Næste skridt er en afbødningsstrategi. Hvor fokus i højere grad bliver på de syge, de svage og de sårbare. Men vi vil fortsat gøre en intensiv indsats for at inddæmme, med kommunikation, information og gode råd til danskerne om, hvordan de skal agere”, udtaler han.

Det er fortsat opfattelsen at folk skal holde afstand, undgå at give hånd, kysse og kramme og undgå forsamlinger med over 1000 mennesker. Men Sundhedsstyrelsen har flere værktøjer de kan tage i brug, og man justerer løbende planerne.

“Det er vigtigt at forstå at vi følger situationen time for time”, siger Brostrøm.

En af de store smittekilder i Europa har været Italien, der nu har indført karantæne for 16 millioner indbyggere i den nordlige del af landet. Udenrigsministeriets Borgerservice fraråder rejser til området.

Overlæge Tyra Grove fra Statens Serum Institut tilføjer at coronavirusset er kommet for at blive, og næsten alle danskere vil blive smittet med sygdommen over en årrække.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer