Sundhedsministeriet inviterer til pressebriefing d. 19. november kl. 12:30 om status på COVID-19-situationen. Politisk redaktør hos Danske Digitale Medier forventer ikke nedlukninger.

Sundhedsministeriet har indkaldt til presse over middag fredag. Mødet finder sted i Eigtveds Pakhus, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke deltager sammen med direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Probst, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anette Lykke-Petri, direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Lisbet Zilmer Johns og direktør i Lægemiddelstyrelsen, Lars Bo Nielsen.

– Mange har spekuleret i nye restriktioner med baggrund i smitteudviklingen i Danmark, og ikke mindst nedlukninger og nye regler rundt om i Europa, men Danmark lukker ikke ned eller indføre strengere krav på mødet over middag, så ville statsminister Mette Frederiksen deltage, siger politisk redaktør hos Danske Digitale Medier A/S, Matthias Runge Madsen.

– Jeg vurderer, at vi får en status på situationen i Danmark, samt at sundhedsministeren vil gentage opfordringerne om at blive vaccineret, hvis man endnu ikke er det. Dertil muligvis give en status på teststederne, som vi har hørt fra mange steder i landet, ikke har været klar til at teste i denne omgang. Vi har set store køer – hvor mange har stået i timevis for at blive testet, slutter Matthias Runge Madsen.