På et pressemøde hertil aften forklarede Sundhedsminister Magnus Heunicke, at smitten i Danmark i denne uge har været så voldsom, at vi på trods af landets beskedne størrelse nærmer os top ti over antal smittede.

Dagens antal smittede blev sat til 801, men der skal nu tages højde for at man ikke lægger tester alle på grund af den nye strategi man påbegyndte i forgårs. Der er 23 danskere indlagt på sygehusene, hvoraf 4 er på intensiv afdeling. På baggrund af denne udvikling har Folketinget i aftes vedtaget en hastelov, der sikrer Sundhedsministeren nye beføjelser.

“Vi er tæt på top 10 over lande med smittede. Vi vil gøre alt hvad vi kan for at få patienterne til at overleve, men vi kan nok ikke redde alle”, sagde Søren Brostrøm. Han forklarede samtidig at hvis han var blevet spurgt for 14 dage siden om han forventede 801 antal smittede, havde han ikke troet det.

Stephanie Lose, formand for Danske Regioner, sagde at man havde mange dygtige medarbejdere i det danske sundhedsvæsen:

“Det er en kæmpe opgave foran os, og vi skal forberede os optimalt. Vi aflyser derfor operationer, trækker medarbejdere ud for at opkvalificere dem til intensiv behandling. Samtidig opfordrer vi alle til at være fornuftig omkring hvornår og hvorfor de kontakter sundhedsvæsenet”.

Også pårørende der vil besøge patienter på sygehusene, ønsker myndigherderne skal være med til at minimere deres besøg på sygehusene. Det skal man gøre af hensyn til ikke at sprede smitten til de mest udsatte.

Søren Brostrøm forklarede at man var lykkedes med at få opbygget 21 akutmodtagelser, hvor man startede med at have 6 akutmodtagelser. Samtidig er man blevet optaget af at sikre borgerkommunikation, så befolkningen kan udrustes til at handle efter omstændighederne. De forventes i den kommende at blive værre:

“Vi så i begyndelsen at det var stærke mennesker, der hentede smitten med hjem. Men jeg forventer at vi nu kommer til at se flere og flere smittede, der ikke er stærke. Og det vil kræve kapacitet”.

Sundhedsminister Magnus Heunicke forklarede, at man nu har sat begrænsning ind på køb af medicin, da der har været en tendens til hamstring. Nu er det kun muligt at købe en pakke af gangen, også på håndkøbsmedicin.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer